arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Uitbreiding vloot batterijsystemen voor energietransitie

16 mei 2019
Bredenoord

Bredenoord breidt haar verhuurvloot uit met extra Big Battery Boxen tot 5,5 MWh batterij capaciteit. Dat maakte het Apeldoornse bedrijf bekend tijdens de internationale beurs Intersolar in M√ľnchen. De bekendmaking van de extra capaciteit ging gepaard met de uitreiking van een tweede GRIDSTOR- conformiteitscertificaat van DNV GL ten behoeve van het ontwerp van de Big Battery Box.

Koen Broess, expert op het gebied van energieopslag bij DNV GL: "De GRIDSTOR recommended practice  is leidend in de wereld als richtlijn voor de veiligheid, prestaties en werking van netgekoppelde energieopslag. We zien een groei in de ontwikkeling en implementatie van grootschalige energieopslagsystemen, terwijl er nog geen certificeringsnorm beschikbaar is. GRIDSTOR is ontwikkeld, met de industrie, en biedt een leidraad voor de kwaliteit en veiligheid van deze systemen."

Uitbreiding vloot batterijsystemen voor energietransitie

De vraag naar energieopslagsystemen groeit in hoog tempo. Met de uitbreiding naar 5,5 MWh kan Bredenoord snel inspelen op de directe vraag van klanten en klanten nu nog sneller voorzien van betrouwbare duurzame, tijdelijke mobiele energie. Batterijsystemen zijn essentieel in de energietransitie en Bredenoord speelt hierop in door ze hybride aan te bieden. Dat wil zeggen in combinatie met het vaste net, opwekking vanuit zon, of opwekking met een aggregaat en biodiesel. Het aggregaat slaat dan alleen aan als de batterij leeg is of er een piek in de stroomvraag is. Door het lagere aantal draaiuren is minder brandstof nodig en gaan aggregaten langer mee. Hiermee verduurzaamt het Apeldoornse bedrijf de werkwijze van haar klanten en van zichzelf. Een ander voordeel is dat batterijen direct energie afgeven. Daardoor kan het een ideale combinatie vormen met systemen op hernieuwbare brandstoffen zoals waterstof waardoor groene stroom gegenereerd wordt.

"We zien een groei in de ontwikkeling en implementatie van grootschalige energieopslagsystemen."

Met de grotere vloot kan Bredenoord bedrijven en organisaties ook faciliteren bij andere toepassingen die in opkomst zijn, zoals FCR (Frequency Containment Reserve) en Peakshaving.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten