arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Ultimaker blijft nieuwe toepassingen voor 3D-printen mogelijk maken

13 november 2018

Materiaalprofielen van BASF, Clariant, DSM, DuPont en Owens Corning zijn nu beschikbaar in Ultimaker Cura 3.6.

Ultimaker kondigde op 13 november 2018 op Formnext de beschikbaarheid van de eerste materiaalprofielen in Ultimaker Cura 3.6 aan. Het bedrijf organiseerde samen met toonaangevende materiaalbedrijven BASF, Clariant, DSM en DuPont een persconferentie. Hier werd Ultimaker Cura 3.6 gelanceerd en werden de eerste resultaten van de open materiaalalliantie van Ultimaker voor de verdere ontwikkeling van professioneel desktop 3D-printen gedeeld.

Printprofielen downloaden

De nieuwste versie van de gratis printvoorbereidingssoftware Ultimaker Cura 3.6 biedt een Marketplace waar gebruikers eenvoudig printprofielen kunnen downloaden die zorgen voor hoogwaardige 3D-printresultaten. Deze materiaalprofielen zijn volledig geoptimaliseerd voor Ultimaker 3D-printers. Eindgebruikers hoeven voor het printen de parameters zo niet meer handmatig in te stellen. Recente hardware-introducties van Ultimaker, zoals de Ultimaker S5, in combinatie met de nieuwe print core CC Red 0.6, maken het mogelijk om te printen met composiet en abrasieve materialen. 

Materialen

Nieuwe materiaalprofielen in Ultimaker Cura 3.6:

  • BASF: PP GF30 is geschikt voor onderdelen die gebruikt worden in omgevingen waar chemische bestendigheid vereist is, zoals leidingen of automotive-toepassingen onder de motorkap. PET CF is een eenvoudig te verwerken materiaal, versterkt door koolstofvezel. Het is geschikt voor lichte, sterke en stijve onderdelen die stootvastheid vereisen, zoals drones.
  • Clariant: Vlam vertragend PA6/66 met Exolit® en vlam vertragend PA6/66 met 20 procent glasvezels met Exolit® zijn beide geschikt voor de productie van onderdelen zoals schakelapparatuur, behuizingen voor elektrische componenten, elektronica en auto-onderdelen die vlam vertragende en goede mechanische eigenschappen vereisen. PET-G is een taai, chemisch bestendig polyester met een verbeterde hittebestendigheid dat effectief print.
  • DSM: Novamid® ID1030 CF1030 CF10, PA6/66 versterkt met koolstofvezels, creëert sterkere, hardere en stijvere geprinte onderdelen, vergelijkbaar met de eenvoud en printsnelheid van niet-versterkte kunststoffen. Arnitel® ID2060 HT, een hoogwaardige TPC dat langdurig hittebestendig is en chemische weerstand biedt. Arnitel® ID2045 is een zeer flexibele TPC, is geschikt voor vele toepassingen, van mid-zolen in schoenen tot elektronica.
  • DuPont: Zytel® 3D1000FL is een niet versterkte polyamide die nauwelijks krimpt. Hytrel® 3D41000FL is een polyester elastomeer met shore D60-hardheid in zowel de x-, y- en z-richting. Beide materialen zijn geschikt voor industriële toepassingen, auto- en consumentenproducten.
  • Owens Corning: Polypropyleen versterkt met glasvezel (XSTRAND™ GF-30 PP) en polyamide 6 (XSTRAND™ GF-30 PA6) zijn geschikt voor toepassingen die krachtige en duurzame onderdelen vereisen en moeten werken onder zware omstandigheden en extreme temperaturen, zowel binnen als buiten.

Topje van de ijsberg

"Dit is slechts het topje van de ijsberg", zegt Paul Heiden, Senior Vice President Product Management bij Ultimaker. "Sinds de start van onze open materiaalalliantie dit voorjaar hebben meer dan 60 bedrijven interesse getoond om nieuwe en bestaande materialen geschikt te maken voor Ultimaker 3D-printers. Professionals die op zoek zijn naar composieten, vlam vertragende, ESD of transparante materialen kunnen nu de juiste printprofielen kiezen uit een ontwikkelende Marketplace van materialen. Zij profiteren daarbij van een complete oplossing waarbij hardware, software en de materialen volledig op elkaar zijn afgestemd. Deze integratie maakt betrouwbare printresultaten mogelijk. Dit helpt om nieuwe 3D-printtoepassingen mogelijk te maken."

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten