arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Ultimaker-portfolio door Airbus geselecteerd voor 3D-printen in Europa

14 februari 2019
Ultimaker

Ultimaker is door Airbus, gerenommeerd producent van vliegtuigen, geselecteerd om Ultimaker 3D-printers, Ultimaker Cura-software en materialen te leveren voor de Europese faciliteiten. Airbus zal voornamelijk het Ultimaker-portfolio gebruiken voor directe, lokale productie van tools, mallen, armaturen en het printen van lichtgewicht design-onderdelen met composietmaterialen.

Airbus heeft voor Ultimaker gekozen vanwege het gebruiksgemak, de betrouwbare resultaten en de open technologie. Dit pakket voldoet aan de strenge eisen die de luchtvaartindustrie stelt aan 3D-geprinte toepassingen zoals mallen, armaturen, niet-vliegende onderdelen en tools. De wereldwijde diensten en support van Ultimaker verzekeren Airbus van consistente en kwalitatieve resultaten van 3D-printen in meerdere teams in Europa en later wereldwijd. Het volledige portfolio bestaat uit een aantal Ultimaker S5-printers en continu toegang tot de Ultimaker Cura-software, materialen, reserveonderdelen, diensten en add-ons.

"Ik ben blij dat onze gecertificeerde oplossing en de mogelijkheid om te printen met composietmaterialen de engineers bij Airbus in staat stelt om te blijven innoveren."

Volgens een recent Frost & Sullivan-rapport groeit de wereldwijde markt voor 3D-geprinte materialen in de luchtvaartindustrie naar 535,1 miljoen dollar in 2024. Airbus heeft 3D-printen omarmd en de samenwerking met Ultimaker onderstreept de toewijding voor het gebruik van 3D-printen in haar fabrieken.

Strikte regulering op het gebied van veiligheid

Jos Burger, CEO bij Ultimaker: "We zijn zeer trots dat Airbus voor Ultimaker kiest. Door de strikte regulering op het gebied van veiligheid en certificering is het produceren en inrichten van workflows gecompliceerd voor engineers in de luchtvaartindustrie. Ik ben blij dat onze gecertificeerde oplossing en de mogelijkheid om te printen met composietmaterialen de engineers bij Airbus in staat stelt om te blijven innoveren. Het Airbus-team kan volledig vertrouwen op ons toegewijde wereldwijde sales- en partnernetwerk voor volledige ondersteuning."

Jos Burger
Jos Burger, CEO bij Ultimaker

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten