arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Ultimaker S5 gebruikt voor vormgeven Museum of the Future in Dubai

3 oktober 2019

Ultimaker ondersteunde Killa Design - een toonaangevend architectuurbedrijf gespecialiseerd in unieke, iconische, tijdloze ontwerpen - bij het ontwikkelen van het bekroonde Museum van de toekomst in Dubai. De Ultimaker S5 werd door het architectenteam van Killa Design gebruikt om dit complexe gebouw en veel van zijn andere architecturale modelbouw te ontwerpen en te herhalen.

Het Museum van de Toekomst, een initiatief van de Dubai Future Foundation, is al een mijlpaal aan het worden met een hoogte van 78 meter en bijna geen rechte lijnen in zijn elliptische ontwerp. Killa Design gebruikte de Ultimaker S5 om 3D-printmodellen te maken om de partners een volledig beeld van het gebouw te geven nog voordat de bouw begon. Naast de buitenvorm heeft het bedrijf opengewerkte modellen afgedrukt om de kernstructuur van het gebouw te tonen. Een 3D-geprinte dwarsdoorsnede gaf duidelijk inzicht in de inrichting van de binnenruimte van het museum. En het geprinte model van het museum hielp ook bij het creëren van een reinigingsstrategie voor de gevel die volledig is versierd met kalligrafie.

Shaun Killa, Design Partner bij Killa Design: "3D-printen helpt ons om ideeën te presenteren en uit te leggen tijdens creatieve brainstormsessies en versnelt het ontwerpproces aanzienlijk. Voor uitdagende en organische ontwerpen, zoals het Museum van de Toekomst waarin het enige wat plat is, zijn de traditionele methoden voor het maken van modellen inefficiënt en soms onwerkbaar. Met Ultimaker hebben we ons ontwerpproces geïnnoveerd en we zijn ervan overtuigd dat de technologie ons zal helpen problemen veel duidelijker en sneller te coördineren, waardoor we uiteindelijk nog complexere gebouwen kunnen creëren."

"CAD-tools, bouwtechnieken en 3D-printen geven architecten meer ontwerpvrijheid dan ooit tevoren, waardoor ze de meest complexe en creatieve ontwerpen kunnen maken. Voor een volledig begrip van de structuur en de vorm van het ontworpen gebouw is een fysiek schaalmodel van het gebouw vereist. Dankzij onze professionele 3D-extrusie 3D-printers drukken architecten over de hele wereld elke vorm die ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. We zijn er trots op dat de Ultimaker S5 het team van Killa Design heeft ondersteund om dit nieuwe iconische monument te creëren en kijken uit naar andere architectonische hoogtepunten van dit creatieve bedrijf", aldus Nuno Campos, CMO bij Ultimaker.

Museum van de Toekomst
Museum van de Toekomst

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten