arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Uniek virtualisatie & visualisatie platform voor de maritieme industrie

21 juli 2019

Alewijnse heeft een uniek virtualisatie & visualisatie platform voor baggerschepen geïntroduceerd, een oplossing die ook op andere schepen toepasbaar is en vele voordelen biedt. Het systeem is onlangs met succes geïnstalleerd op enkele sleephopperzuigers van DEME.

Het innovatieve platform centraliseert en integreert alle baggerprocessystemen en distribueert bovendien de visualisatie naar alle schermen aan boord. Alewijnse is het eerste bedrijf dat dit volledig gedigitaliseerde platform aanbiedt in de maritieme wereld.

Uniek software platform

Het innovatieve AlViVi is een uniek, snel en flexibel platform dat bestaat uit gevirtualiseerde baggersproces gerelateerde systemen. Het vervangt de computers en keyboard, video en mouse (KVM) apparatuur en reduceert de bekabeling aan boord van het schip. Ook kan het platform meerdere scheepssystemen op één scherm visualiseren, terwijl er ook één scheepssysteem op meerdere schermen getoond kan worden. Hiermee hebben Alewijnse en DEME een uitermate flexibele oplossing ontwikkeld voor de gebruikers aan boord.

Alewijnse product manager Johan van Rikxoort over de voordelen: "Het platform is snel, gebruiksvriendelijk en uitermate betrouwbaar, wat resulteert in maximale beschikbaarheid en optimale operationele zekerheid. Door het samenbrengen van meerdere systemen in één omgeving, wordt onderhoud en beheer eenvoudiger; updates zijn beter en sneller te testen of terug te rollen. Ook wordt de levensduur van de software langer door onafhankelijkheid van het platform en is het systeem uitermate veilig voor indringers. Een ander groot voordeel is de aanzienlijke besparing in ruimte aan boord en onderhoudskosten van de hardware en software. Het systeem bestaat uit aanzienlijk minder fysieke componenten; de oplossing neemt 75% minder ruimte in beslag doordat er veel minder bekabeling, computer hardware en cabinets nodig zijn."

Projecten Alewijnse en DEME

Alewijnse werkt al meer dan drie jaar samen met DEME op het gebied van innovatieve automatiseringsoplossingen aan boord van baggerschepen, onder andere op het vlak van de dredge control systemen, zoals het Alewijnse Draught and Loading System (ADLS) en het Alewijnse Suction Tube System (ASTS) met bijbehorende automaatfuncties.

Sleephopperzuigers

DEME’s sleephopperzuigers maken deel uit van een grote vloot van schepen, een van de meest moderne en veelzijdige in de industrie. De schepen worden ingezet voor grote baggerprojecten over de hele wereld.

Alewijnse

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten