arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Valk Welding showt flexibele lasrobot automatisering

24 augustus 2016

Toeleveranciers die in lasrobotisering willen investeren, vragen een systeem dat zo flexibel mogelijk inzetbaar is. Valk Welding toont daarvoor op TIV Hardenberg (6 t/m 8 september) een lasrobotinstallatie met ruime toepassingsmogelijkheden.

Dankzij de opstelling op een E-vormig frame biedt deze lasrobotinstallatie twee naast elkaar opgestelde opspanplaatsen, beide met manipulatoren traploos draaibaar, waarvan één met een dropcenter. Werkstukken kunnen daarmee zodanig worden gedraaid, dat een optimale bereikbaarheid voor de lasrobot wordt bereikt. Met twee opspanplaatsen kan de lasrobot afwisselend per station worden ingezet, zodat tijdens het wisselen van werkstukken de productie niet stil komt te staan.

De lasrobotinstallatie is inzetbaar voor zowel het MIG- als TIG-lasproces. Uniek is de mogelijkheid van automatische toortswisseling. Automatische lastoortswisseling is ontwikkeld om in een manarme productieomgeving werkstukken gerobotiseerd met zowel een MIG als TIG lasproces te kunnen lassen. De cel met twee naast elkaar geplaatste opspanplaatsen, die Valk Welding op de TIV demonstreert, last twee verschillende werkstukken waarvoor beide lasprocessen ingezet worden. De lasrobot wisselt de toortsen zonder inbreng van de operator. Zien hoe dat werkt? Bekijk onderstaande video.

Verder bevat de lasrobotinstallatie alle typische Valk Welding componenten, zoals pneumatische toortsafschakeling, waarmee schade aan het pakket door botsingen wordt voorkomen. Valk Welding MIG- en TIG-robottoortsen met snel wisselbare zwanenhals en de mogelijkheid voor draadzoeken. In de lasrobotinstallatie worden verder de nieuwste, snelle Panasonic lasrobots ingezet. Met de uitvoering op een E-vormige frameconstructie kan de lasrobotinstallatie met een vorkheftruck worden verplaatst, zonder dat de componenten moeten worden afgebouwd.

Bron: metaalnieuws

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten