arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Valk Welding verkort levertijd lasrobotsystemen op H-frames

29 maart 2019
Valk Welding

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, heeft Valk Welding de levertijden van lasrobotsystemen op een H-vormige frameopstelling drastisch verkort. Daarvoor heeft de lasrobotintegrator een aparte productielijn ingericht, waarin deze lasrobotsystemen volgens de QRM (Quick Response Manufacturing) filosofie worden gebouwd.

Sander Verhoef, die binnen Valk Welding het project opzette: "Dat houdt in dat één of twee medewerkers een systeem in één keer compleet bouwen. In principe heb je dan één frame op de werkvloer, dat neemt minder ruimte in beslag en biedt de mogelijkheid om één frame per week te bouwen, waarin je ook de specifieke klantenwensen mee kan nemen."

Presentatie

Valk Welding presenteert een lasrobotsysteem op een H-vormige frameopstelling op haar stand op de Brabantse Metaaldagen. De cel is ingericht voor de lasproductie van een complex motorframe, zoals door één van haar klanten voor Peugeot wordt geproduceerd. Valk Welding toont de cel compleet met lasnaadzoeksysteem, pneumatische toortsafschakeling, Program Protection en draadtransport.

Meest succesvolle gestandaardiseerde frameopstelling

Valk Welding installeerde al meer dan 500 systemen bij klanten door heel Europa. Daarmee is het de meest succesvolle gestandaardiseerde frameopstelling van het bedrijf. Lasrobotsystemen op een H-vormige frameopstelling met twee opspanstations tegenover elkaar, bieden een hoge mate van flexibiliteit in combinatie met een hoge output. Met een torsievrij en bewerkt frame blijft Valk Welding nog steeds uniek.

Bron: metaalnieuws.nl

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten