arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Varex biedt studenten uitdagende bijbaan die aansluit op studie

16 juli 2021
Varex

Varex Imaging Nederland ontwikkelt, produceert en levert componenten voor medische en industriële röntgenapparatuur, onder andere Hoogspanningsconnectoren, Röntgen-sensoren, Collimatoren, Bucky Systems en Coolers. Om dit te kunnen blijven doen is het ontwikkelen en aantrekken van technisch talent erg belangrijk, dit staat dan ook hoog op de agenda bij het bedrijf.

Om meer naamsbekendheid te krijgen in de regio zijn zij vorig jaar zelfs verhuisd naar een centrale plek in de Achterhoek, Doetinchem. Vanuit de nieuwe locatie werken zij nauw samen met het Graafschap College en met Hogeschool Arnhem en Nijmegen om studenten te interesseren voor een loopbaan bij Varex.

"Met de Varex Saturday Academy bieden wij studenten een bijbaan met uitdagende projecten die 1-op-1 aansluiten bij hun studie. Zo binden we hen al vroeg aan Varex."

Varex Saturday Academy

Deze samenwerking levert veel op, voor zowel de studenten als de kennis binnen het bedrijf. Bij het digital twinning project bijvoorbeeld werkt Varex samen met de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) aan een digital twin voor een verbeterde paddle voor borstonderzoek. Dit gebeurt in een living lab waar studenten, onderzoekers en Varex-medewerkers kennis ontwikkelen en van elkaar leren. Met de VSA, de Varex Saturday Academy, bieden zij studenten een bijbaan op zaterdag waar zij hun kennis in de praktijk kunnen toepassen onder begeleiding van professionals van het bedrijf.

Varex

Director Global Operations Gerben Heideman: “Op deze manier boeien en binden wij studenten al vroeg aan Varex. Het op zaterdag en tijdens vakantiewerk bezig zijn met uitdagende projecten welke een-op-een aansluiten bij hun studie lijkt een gouden greep. Ondanks dat de VSA nog maar circa 3 jaar actief is hebben we inmiddels al 2 studenten die zijn doorgestroomd naar een fulltime dienstbetrekking."

Ook intern biedt Varex alle medewerkers kansen om het maximale uit zichzelf te halen. Met de Talent Community zetten ze optimaal in op het ontwikkelen van talent en houden we iedereen scherp op persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten