arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Verduurzaming voedselproductie met plasmatechnologie

23 april 2024
VitalFluid 2024

Hoe kunnen we gewassen laten groeien, zonder gewasbeschermingsmiddelen? Het vindingrijke FME-lidbedrijf VitalFluid probeert met hun eigen technologie onze groente en fruit op de meest duurzame wijze te laten groeien.

VitalFluid is een wereldleider in de ontwikkeling van Plasma Activated Water (PAW)-toepassingen, die een duurzaam alternatief bieden voor chemische gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. VitalFluid werkt samen met toonaangevende spelers in de glastuinbouw, waar plasmasystemen continu draaien op meerdere locaties in de VS, Europa en Afrika.

Nieuwe investeringsronde

Future Food Fund, Graduate Entrepreneur, Horticoop en Innovation Industries ondersteunen VitalFluid in een financieringsronde van € 5 miljoen. De investering stelt VitalFluid in staat om verdere marktintroductie te versnellen.

Om de wereldwijde voedselproductie en -veiligheid te garanderen, spelen chemische gewasbeschermingsmiddelen nu nog een cruciale rol. Tegelijkertijd vormen deze middelen een bedreiging voor de menselijke gezondheid, de biodiversiteit en het milieu. Het is duidelijk dat er dringend behoefte is aan duurzame oplossingen. Overheden en industrie hebben ambitieuze doelen gesteld en erkennen dat de transitie alleen succesvol kan zijn als er alternatieven beschikbaar komen.

Bekijk in deze video hoe de technologie van VitalFluid werkt.

Onweersbui

Door middel van een natuurlijk proces (een onweersbui) na te bootsen, creëert VitalFluid 'lightning in a box'. Deze on-site productie van PAW biedt een natuurlijk en duurzaam alternatief voor de middelen die momenteel worden ingezet om plantgezondheid te waarborgen. VitalFluid PAW heeft bewezen een veilige, effectieve en schaalbare oplossing te zijn om de teelt van groenten, fruit en bloemen te verduurzamen zonder negatieve bijeffecten.

Een breed scala aan wetenschappelijke en commerciële teeltproeven in glasgroenten, siergewassen en boomgaarden bevestigt de enorme potentie van VitalFluid PAW om een cruciale rol te spelen in een duurzaam voedselproductiesysteem. De door VitalFluid ontwikkelde plasmasystemen stellen de land- en tuinbouw in staat om VitalFluid PAW op locatie te produceren en kunnen naadloos worden geïntegreerd in de bestaande kas- en boomgaardinfrastructuur. Meerdere plasmasystemen draaien nu continu in kassen over de hele wereld en ondersteunen toonaangevende telers zoals 's werelds grootste verse tomatenteler Azura, Europa's grootste biologische tomatenteler BioSabor in Spanje, de grootste bladgroentetelers in de VS, de toonaangevende rozenteler PortaNova en verschillende andere groentetelers uit Nederland.

Volgende groeifase

Future Food Fund, Graduate Entrepreneur Fund, Horticoop en Innovation Industries, in combinatie met bestaande investeerders, stellen VitalFluid in staat de volgende groeifase in te gaan. De financiering van €5 miljoen stelt VitalFluid in staat om zijn PAW-testprogramma in de glastuinbouw uit te breiden, plasmasystemen verder te optimaliseren voor toepassing op plantgezondheid en de commerciële activiteit te versnellen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten