arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Vlogger Enzo Knol voor één dag docent tijdens grootste AI-les

14 oktober 2019
Enzo Knol

Op vrijdag 11 oktober vond de lancering van de Nationale AI-Cursus voor het voortgezet onderwijs plaats met de grootste AI-les bij Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de Dutch Media Week. Naast de gratis app de Nationale AI-Cursus Junior zijn er nu ook lespakketten beschikbaar speciaal voor middelbare scholieren, ontwikkeld door FutureNL. De Nationale AI-Cursus voor het voortgezet onderwijs wordt mede mogelijk gemaakt door KPN. Jim Stolze - initiatiefnemer van de gratis cursus - en YouTuber Enzo Knol namen tijdens de grootste AI-les 100 leerlingen mee in de wereld van kunstmatige intelligentie. Ook werden er passende voorbeelden gegeven uit de werkpraktijk door Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN.

Kunstmatige intelligentie, kortweg AI, is een vernieuwende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan de introductie van de computer, het internet en de mobiele telefoon. De online Nationale AI-Cursus is bedoeld om mensen te informeren over de kansen én de uitdagingen van kunstmatige intelligentie.

Enzo Knol

Jong geleerd is oud gedaan

Hilde Garssen, Chief People Officer van KPN, was vandaag ook aanwezig bij de lancering en legt uit waarom KPN partner is van deze cursus. Hilde: "KPN is als partner aangehaakt om de cursus voor middelbare scholieren mogelijk te maken en zo mee te helpen aan het vergroten van de kennis over kunstmatige intelligentie bij jongeren. Het is belangrijk, juist als je nog op school zit, om je te verdiepen in wat AI is en welke mogelijkheden de technologie biedt voor jouw toekomst. Scholieren bereiden zich voor op een andere arbeidsmarkt dan die wij nu kennen, eentje waarin AI een grote rol speelt. Daar zijn wel goed opgeleide mensen voor nodig. En jong geleerd, is oud gedaan."

Meer dan 15.000 aanmeldingen

De Nationale AI-Cursus voor scholieren bestaat uit vijf online modules en een gratis lespakket, speciaal voor brugklassers en 2deklassers van vmbo, have en vwo. In vijf lessen kunnen zij kennismaken met de mogelijkheden van AI. Iedereen die de cursus volgt, krijgt een certificaat. Naast de 100 leerlingen die vandaag de les van Jim en Enzo hebben gevolgd, hebben inmiddels al meer dan 15.000 leerlingen zich ingeschreven voor deze cursus. Daarnaast is er ook nog de app de Nationale AI-Cursus Junior, die gratis te downloaden is via de appstores.

Artificial Intelligence | Revolutie van de 21ste eeuw 

De razendsnelle ontwikkeling van AI is een van de meest impactvolle ontwikkelingen van deze tijd. Er worden grote stappen gezet bij de evolutie van lerende algoritmes en het probleemoplossend vermogen van AI en deze technologie wordt steeds beter toepasbaar binnen bedrijfsprocessen. Het gebruik van AI in het bedrijfsleven groeit sterk, ook bij onze leden. Om de kansen en mogelijkheden van Artificial Intelligence in de technologische industrie optimaal te verzilveren, heeft FME het Platform 'AI for Industry' opgericht. We verbinden in dit platform leden die AI ontwikkelen en toepassen – of dat overwegen te doen – met elkaar.  

Lees meer over het FME-platform 'AI for Industry'

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten