arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

"Wij hebben de expertise, FME de contacten"

8 januari 2018
Voorzitter Erwin Dirkse van ENVAQUA

ENVAQUA is de brancheorganisatie voor bedrijven op het gebied van water- en milieutechnologie. FME geeft de branche, die 125 leden telt, gewicht aan de onderhandelingstafel en zorgt voor een sterke binding met de technologische sector als geheel. "Onze inhoudelijke expertise vormt een gouden combinatie met de ervaring en relaties van FME."

De massa van het collectief opent deuren voor ENVAQUA

Voorzitter Erwin Dirkse van ENVAQUA ziet de kracht van het collectief in het voordeel van zijn brancheorganisatie werken. "FME is een bekende naam in Den Haag, met contacten tot het hoogste niveau. Die invloed is erg belangrijk voor een branche die afhankelijk is van overheidsbesluiten over bijvoorbeeld subsidiering. Het helpt ons om thema’s op de politieke agenda te zetten. Omgekeerd is het voor overheden fijn dat voorstellen van FME kunnen rekenen op een breed draagvlak. We worden steeds vaker uitgenodigd om mee te praten. FME rolt de loper voor ons uit, daarna kunnen we zelf naar binnen om ons verhaal te vertellen. Dit resulteert in wetgeving die past bij de mogelijkheden van onze lidbedrijven."

"FME rolt de loper voor ons uit, daarna kunnen we zelf naar binnen om ons verhaal te vertellen."

Envaqua
Voorzitter Erwin Dirkse van ENVAQUA

Strategiesessies voor nieuw beleid

De samenwerking met FME helpt ENVAQUA ook om als branchevereniging toegevoegde waarde te blijven bieden. "Het landschap van een branchevereniging is veranderd. Bedrijven zijn kritischer, willen weten wat lid worden oplevert. Als branche moet je nadenken op welke thema’s je gaat inzetten." Door strategiesessies, georganiseerd door FME, ligt er een fris beleidsplan en slaat ENVAQUA een nieuwe richting in. "Als bestuur haal je daar nieuwe energie uit. Het is aan ons om de strategie richting te geven de komende jaren."

Bevorderen van export en expansie

De samenwerking met FME helpt ENVAQUA om als branchevereniging toegevoegde waarde te blijven bieden. Samen hebben ze bijvoorbeeld Holland Circular Hotspot opgezet, een platform om de circulaire economie over de grens te promoten. Ook hier blijkt de inhoudelijke expertise van ENVAQUA en de organisatorische ervaring en contacten van FME een gouden combinatie. Het platform bevordert de export en expansie van de lidbedrijven.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten