arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Zelfrijdende machines in de landbouw

29 september 2020
Greenbot

Precisielandbouw heeft de toekomst. De komende vijftig jaar zal de mensheid namelijk de beschikbare landbouwgrond nog doelmatiger moeten benutten dan nu het geval is. Automatisering en robotisering zullen voor een doorbraak moeten zorgen. Precision Makers is misschien wel het eerste bedrijf in de wereld dat volledig gespecialiseerd is in de automatisering van de groene sector. Als onderdeel van de succesvolle Dutch Power Company (DPC) is er ook nog eens voldoende ruimte voor innovatie en expansie.

Greenbot is de eerste zelfrijdende machine die speciaal is ontwikkeld voor alle professionals in de groene sector. Professionals die te maken hebben met bewerkingen die regelmatig herhaald moeten worden. Dat kan variëren van werkzaamheden voor de fruitteelt, tuinbouw en akkerbouw tot werkzaamheden in de communale sector. Deze onbemande tractor kan bovendien worden ingezet aan de waterkant of in wegbermen. 

Meer presteren met minder inspanning

Met Greenbot kunnen de meest uiteenlopende werkzaamheden volledig onbemand uitgevoerd worden. De zelfrijder kan 24 uur per dag maaien, zaaien, ploegen of bemesten.

De software is gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar. De machine kan autonoom werken op basis van ‘teach & play back’. Bij bepaalde werkzaamheden kan Greenbot volledig zelfstandig zijn route en werkzaamheden plannen.

Landbouw

Met het X-pert pakket van Precision Makers wordt het mogelijk om bestaande machines autonoom werkzaamheden te laten uitvoeren. Met een eenmalige investering realiseer je een duurzame besparing, niet alleen op mankracht, maar je vergroot de inzetbaarheid van een machine omdat deze dag en nacht kan doorwerken.

Nooit meer zelf werken

Het X-pert pakket van Precision Makers is geschikt voor tractoren en maaiers. Het pakket zorgt ervoor dat je zelf nooit meer hoeft te werken. Met behulp van de meest geavanceerde software en GPS-systemen is het mogelijk om tot op de millimeter nauwkeurig te werken. 

Binnen vijf minuten aan de slag

Precision Makers maakt bij X-pert gebruik van Teach & Playback technologie: opnemen en afspelen. Om een bewerking op te nemen werk je zoals je gewend bent en de machine onthoudt alle handelingen. Daarbij kun je denken aan rijden, sturen, gas geven en zelfs het heffen en zakken van de maaier en het inschakelen van de spuit. De machine herhaalt hierbij alle handelingen, precies en onbemand. X-pert heeft voldoende geheugen voor honderden bewerkingen.

Greenbot

Minder mensen, meer rendement

Slimmer werken verhoogt de productiviteit. Ook in de fruitteelt en op golfbanen. Hier worden regelmatig bewerkingen herhaald, zoals spuiten en maaien. Door machines uit te rusten met intelligente X-pert technologie, kunnen dit soort werkzaamheden volledig onbemand uitgevoerd worden. Hierdoor verzet je met minder mensen meer werk.

 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten