Advocaat/bedrijfsjurist commerciële contracten

Team

Ben jij een ervaren advocaat Contractenrecht met ondernemersgeest? Ben jij op zoek naar een dynamische functie met een goede werk-privé balans, waar jij jouw talenten en ervaring kan inzetten? En wil je werken voor de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie? Onze 2.200 lidbedrijven en ruim 30 partnerbranches opereren in een internationale setting. Wil jij voor hen een juridische vraagbaak zijn? Dan is FME op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Om het FME-advocatenteam (6 advocaten op het gebied van arbeidsrecht en contractenrecht) te versterken zijn we op zoek naar een: Advocaat/bedrijfsjurist commerciële contracten.

Wat ga je doen?

Je adviseert onze leden (lidbedrijven) op het gebied van het commerciële contracten. Onze opdrachtgevers zijn in de regel middelgrote ondernemingen binnen de technologische industrie. De kwaliteit van het advies en uitstekende service aan onze klanten staan voorop. Je denkt na over het belang van de klant en hoe dit te vertalen naar goede dienstverlening.

Je adviseert en ondersteunt hen in onderhandelingen over nationale en internationale commerciële contracten (vooral verkoop en inkoop, distributie, agentuur), Bij geschillen behartig je de belangen van de klant, zo nodig als advocaat in gerechtelijke procedures. Daarnaast zorg je ervoor dat FME compliant blijft en fungeer je als bedrijfsjurist voor het FME-Management Team en de FME-organisatie.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team die groot genoeg zijn om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team is enthousiast en gedreven en kent een mooie mix van professionals die met hun staat van dienst de organisatie en de technologische sector door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  

Daarnaast mag je van ons verwachten 

 • Een salaris tussen de € 4.100, - en € 7.400, - bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis; 
 • leaseauto of mobiliteitsbudget;
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250 in 2024,-, na rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit;
 • Ruime mogelijkheid tot ontwikkeling en het volgen van opleidingen

Wie ben jij?

Je bent een ondernemende persoonlijkheid met ruime ervaring als advocaat of bedrijfsjurist met commerciële contracten. Je bent proactief in het signaleren van kansen en risico’s bij vraagstukken van onze klanten en in staat complexe informatie eenvoudig te verwoorden.

Functie-eisen:

 • Je bent werkzaam als advocaat of bedrijfsjurist Commerciële Contracten;
 • Je hebt minimaal 6 jaar werkervaring;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met mededingingsrecht;
 • Aanvullende expertises als consumentenrecht en productaansprakelijkheid zijn een pré;
 • Je bent commercieel en weet opdrachtgevers aan je te binden en zo je praktijk verder uit te bouwen;
 • Je bent ondernemend en resultaatgericht;
 • Je werkt zelfstandig en je bent ook een teamspeler die uitstekende resultaten weet te behalen;
 • Je bent communicatief vaardig en commercieel ingesteld;
 • Je kunt zowel in woord als geschrift goed communiceren in het Engels

Belangstelling?

Deze werving en selectieprocedure is uitbesteed aan Govaerts Search & Coaching. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Govaerts op telefoonnummer 06-46833509 of per email marjolein@govaerts.nl. Wil je solliciteren? Stuur je CV en motivatie voor 1 juni naar Marjolein Govaerts.