Programmamanager verduurzaming en MVO

Team

Beschik jij over leiderschapskwaliteiten en kun jij een team vanuit je visie en kennis op het gebied van Verduurzaming en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen adviseren, inspireren en vormgeven? Ben jij een energieke, strategische programmamanager die een positieve bijdrage wil leveren aan verduurzaming in de technologische industrie? Dan is FME op zoek naar jou.

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Er zijn ruim 2200 bedrijven aangesloten bij FME. Deze bedrijven zijn actief in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. FME mobiliseert en verbindt de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft. Wij laten zien dat technologie de wereld beter maakt.

Met toenemende mate is er vanuit de lidbedrijven behoefte aan dienstverlening op verduurzaming, zoals de energietransitie, circulair ondernemen of het voldoen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen zoals de rapportageverplichtingen CSRD, CBAM). Daarbij is er ondersteuning nodig bij het uitvoeren van ‘due diligence’ (IMVO), en is er vraag naar informatiebijeenkomsten, klankbordgroepen, standaardisatie, ‘best practices’ uit de sector en rapportageformats. 

Om het team “Programmamanagers” te versterken en dienstverlening op het gebied van verduurzaming vorm te geven zijn we op zoek naar een: Programmamanager verduurzaming en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De functie

Als programmamanager Verduurzaming & MVO, speel je een belangrijke rol in deze dienstverlening voor onze leden zowel Nationaal als Internationaal. Als programmamanager ben je bij FME sparringpartner en adviseur naar de afdeling Belangenbehartiging op het gebied van (I)MVO. Relevante ontwikkelingen binnen de wet- en regelgeving, weet jij te vertalen naar concrete activiteiten en programma’s. Je realiseert een strategisch plan met concrete programmalijnen, de ontwikkeling van projecten en samenwerking met platforms. Dit doe je door het verbinden van leden, (keten)partners en overheid. 

Denk hierbij aan ondersteuning rond de implementatie van de CSRD (energietransitie, circulaire economie en het ontwikkelen van een kennisplatform voor het beantwoorden van leden op het gebied van (I)MVO of het organiseren van bijeenkomsten in samenwerking met relevante stakeholders.
Wat bieden wij je?
Je werkt in een team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  

Daarnaast mag je van ons verwachten:

 • Een salaris tussen de € 4600,- en € 8000, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Een leaseauto of mobiliteitsbudget\
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250 op jaarbasis naar rato dienstverband
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Jouw Profiel

We zijn op zoek naar een ervaren, proactieve en ondernemende programmamanager met een uitstekend ontwikkeld gevoel voor (politiek-) bestuurlijke verhoudingen en mechanismen en een doeners mentaliteit.

Je denkt strategisch, hebt visie en bent in staat om mensen daarin mee te krijgen. Je bent uitstekend op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van (I)MVO en verduurzaming. Je bent goed in staat de complexe wet- en regelgeving te vertalen naar praktische handvatten. 

In deze functie ben je spin in het web en draag je een grote verantwoordelijkheid. Je brengt daarom stevigheid mee en bent in staat veranderingen te organiseren. Je bent koersvast en opereert autonoom. Ook weet je het complex stakeholdersveld uitstekend betrokken te houden. Je anticipeert op toekomstige ontwikkelingen en bent in staat richting te geven aan de strategische koers, anderzijds heb je de hands-on mentaliteit om deze koers te operationaliseren en jaag je deze aan.  

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Visie en ervaring op het gebied van IMVO en verduurzamen in het bedrijfsleven.
 • Je beschikt over een uitgebreid en relevant netwerk.

Belangsterlling?

Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Joyce Keizer, corporate recruiter,  via joyce.keizer@fme.nl. Wil je solliciteren? Stuur je motivatie en CV voor 20 juni naar Joyce Keizer.