Projectmanager digitalisering

Team

Ben jij een energieke projectmanager met uitstekende communicatieve vaardigheden? Combineer jij een helicopterview met een hands-on mentaliteit? En beweeg je makkelijk op het snijvlak tussen kennisinstellingen, bedrijfsleven en belangenorganisaties? Dan zijn we op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Ons team Technologische Transities heeft als doel de Technologische Transitie van onze lidbedrijven te versnellen en sneller te verspreiden. Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een: Projectmanager Digitalisering

De functie

Als Projectmanager Digitalisering ontwikkel en werk je mee aan projecten en andere activiteiten om de digitalisering bij FME-lidbedrijven te stimuleren en te faciliteren. Je verbindt bedrijven, kennisinstellingen en andere stakeholders om deze initiatieven gezamenlijk tot stand te brengen.

Je werkveld is digitalisering van de maakindustrie, Smart Industry en de toepassing van bestaande en nieuwe (sleutel) technologieën, zoals robotisering en artificial intelligence. Je analyseert marktontwikkelingen en kansen, brengt de behoeften van lidbedrijven in beeld en ontwikkelt en implementeert op basis hiervan nieuwe initiatieven en activiteiten.

Je ondersteunt in deze rol de Programmamanager Smart Industry en Programmamanager Artificial Intelligence en bent een innovatieve sparringpartner met kennis van zaken. Met de mede door jou ontwikkelde initiatieven draag je bij aan een succesvolle invulling van deze programma’s. Je bouwt mee aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe platforms en communities van lidbedrijven op het gebied van digitalisering.    

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team groot genoeg om het verschil te kunnen maken. En klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME.

Wij werken aan projecten in multidisciplinaire teams waarin de programma managers  een belangrijke (inhoudelijke) rol spelen. Dat betekent dat je naast eigen expertise ook veel leert van je collega specialisten. Van vernieuwing op de arbeidsmarkt tot innovatie op het gebied van waterstof.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. We hebben van de Coronapandemie geleerd dat “echt” contact met collega’s, elkaar zien bij het koffiezetapparaat of gewoon even face-to-face sparren tijdens meetings heel belangrijk is. Desalniettemin hebben we ook gezien dat sommige werkzaamheden veel efficiënter vanuit huis kunnen worden gedaan. Dat maakt dat wij in de toekomst gaan voor een hybride vorm van werken. Dit wil zeggen dat we ca. 60% vanuit huis gaan werken en 40% op kantoor. Voor deze hybride vorm bieden wij een aantrekkelijke thuiswerkregeling. Verder beschikken wij over een goede pensioenregeling en over 40 vakantiedagen op fulltime basis.

Wie ben jij?

Jij bent een energieke Projectmanager met uitstekende communicatieve en projectmanagement vaardigheden. Een spin in het web met een helicopterview, maar ook hands-on. Je kan samen met stakeholders inhoudelijk een plan maken en zorgen dat dit ook operationeel wordt gerealiseerd. Je beweegt je gemakkelijk op het snijvlak van de kennisinstellingen, belangenorganisaties en het bedrijfsleven.

Je hebt kennis en/of ervaring met digitalisering in de technologische/ maakindustrie, zowel bij grote bedrijven als MKB. Je interesse ligt bij Smart Industry, innovatie van productie en procestechnologieën de toepassing van bestaande en nieuwe (sleutel) technologieën. Je ziet de kansen die deze technologieën onze sector en de samenleving bieden. Verder ben je analytisch sterk, hands-on, ondernemend en kan je goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines.’

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Kennis en/of ervaring met digitalisering in de technologische/ maak industrie, Smart Industry, innovatie van productie- en procestechnologie, en de (sleutel) technologieën;
  • Analytisch, hands-on, ondernemend en communicatief sterk;
  • Teamspeler

Belangstelling?

Neem voor informatie over deze vacature contact op met Joyce Keizer, corporate recruiter,  E Joyce.Keizer@fme.nl. Wil je solliciteren? Stuur je sollicitatie met motivatie voor 29 mei naar Joyce Keizer.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.