Projectmanager energie en duurzaamheid

Team

Ben jij een zelfstarter en een energieke, ondernemende en proactieve projectmanager met uitstekende communicatieve vaardigheden? Ben jij een verbinder pur sang die technologische ontwikkelingen bij onze leden weet te vertalen richting de praktijk, beleid en de maatschappij? Als je bovendien een teamspeler bent die goed in multidisciplinaire teams kan werken, dan zijn we op zoek naar jou.

Er zijn bij FME 30 branches aangesloten, voor wie wij het verenigingsmanagement doen. Voor Energy Storage NL, dé brancheorganisatie voor de Nederlandse energieopslagsector, zoeken we een energieke: Projectmanager energie en duurzaamheid (32-36 uur). 

FME

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties voor maatschappelijke uitdagingen zoals gezondheid en zorg, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt. 

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen. 

Wat ga je doen?

Energy Storage NL wil met ruim honderd leden (bedrijven, netbeheerders, kennisinstellingen en financiers) op een betekenisvolle manier partijen met elkaar verbinden zodat er voor energieopslag duurzame businesscases ontstaan die een bijdrage leveren aan een succesvolle transitie naar een schone, betrouwbare en betaalbare energievoorziening. 

Energy Storage NL heeft de doelstelling om de netwerker, belangenbehartiger en het kenniscentrum voor de Nederlandse energieopslagsector te zijn. Het kenniscentrum is recent toegevoegd aan deze doelstelling omdat we enerzijds zien dat er behoefte is aan kennisdeling tussen leden rondom marktontwikkeling, beleidsontwikkeling en technologieontwikkeling. Anderzijds zien we dat er kennis buiten ESNL wordt gevraagd rondom bijvoorbeeld de tarieven voor energieopslag, financieringsbehoeftes, en normen en standaarden die ontwikkeld moeten worden.  

De projectmanager Kenniscentrum speelt hier een belangrijke rol om enerzijds kennis op te halen en te delen met leden en vervolgens die input te vertalen en in te brengen in gesprekken met externe stakeholders, zoals het ministerie EZK, Netbeheer Nederland en EASE (European Association for Storage of Energy).

Concreet betekent dat jij samen met een betreffend bestuurslid van de drie werkgroepen meedraait en ondersteuning biedt. Je neemt zitting in verschillende externe werkgroepen en werkt aan verschillende producten en diensten vanuit Energy Storage NL, zoals position papers, (markt) onderzoeken, standaarden en normen. Daarnaast krijg je de ruimte om na te denken over het verder opzetten van het kenniscentrum en bied je ondersteuning bij het opzetten van events en bijeenkomsten.  

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team groot genoeg om het verschil te kunnen maken. En klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME en Energy Storage NL. Wij werken aan projecten in multidisciplinaire teams waarin de projectmanagers een belangrijke (inhoudelijke) rol spelen. Dat betekent dat je naast eigen expertise ook veel leert van je collega-specialisten. Van vernieuwing op de arbeidsmarkt tot innovatie op het gebied van waterstof. 

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. 'Live' contact met collega’s vinden wij belangrijk! Elkaar zien bij het koffiezetapparaat of gewoon face to face sparren tijdens meetings zorgt voor verbinding, sneller schakelen en creativiteit. Desalniettemin hebben we natuurlijk ook gezien dat sommige werkzaamheden efficiënt vanuit huis kunnen worden gedaan. Dat maakt dat wij de mogelijkheid en faciliteiten bieden om deels vanuit huis te werken. Verder beschikken we over een goede pensioenregeling en 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer.

Functie-eisen 

  • Je hebt een hbo-/ wo-diploma en bent bij voorkeur afgestudeerd in de richting van energie 
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring als het om de energietransitie gaat 
  • Je kunt op goed niveau meepraten over techniek. Je bent bekend met de belangrijkste aspecten van het energiesysteem, de rol van energieproducenten en netbeheerders en weet welke onderliggende (markt)mechanismen het systeem sturen 
  • Je hebt kennis en/of gevoel voor politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen.

Belangstelling?

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Joyce Keizer, corporate recruiter. Wil je solliciteren? Stuur je motivatie en CV voor 20 februari naar Joyce Keizer.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.