Senior Projectmanager Noord-Nederland

Team

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

In Noord-Nederland ondersteunen we onze leden regionaal en zijn we een belangrijke partner in de Smart Industry Hub Noord-Nederland, de European digital innovation Hub en leading het programma “Green Shipping Waddenzee”. Verder ontwikkelen we met ons team Duits-Nederlands samenwerkingsprojecten met als doel de energietransitie en verdere digitalisering van de maakindustrie te versnellen.

Wat ga jij doen?

Als Projectmanager voor ons team in Groningen ben je verantwoordelijk voor het managen en coördineren van verschillende projecten gelieerd aan de maakindustrie in Noord-Nederland. Je bent verantwoordelijk voor uiteenlopende activiteiten, zoals:

  • Aansturing en coördinatie van de regionale programma’s en projecten
  • Rapporteren aan de belangrijke stakeholders, zoals provincies, subsidiegevers en bedrijven
  • Aansturen en bewaken van de projectplanning en financiële doelen conform afspraak
  • Aansturen van de PR- & Communicatieactiviteiten
  • Zichtbaarheid vergroten van de FME-projecten in Noord-Nederland bij o.a. lokale en landelijke politiek
  • Het verbinden van bedrijven aan de projecten en programma’s
  • Informeren van het regionaal bestuur van FME Noord-Nederland

In deze rol ben je de spin in het web. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van relevante externe stakeholders is daarbij cruciaal.

Ben je nieuwsgierig naar de andere projecten in de regio Noord? Bekijk deze pagina om te zien bij welke projecten en maatschappelijke transities FME regio Noord betrokken is!

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team groot genoeg om het verschil te kunnen maken. En klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Wij werken aan programma’s in multidisciplinaire teams waarbij je als projectmanager een belangrijke ondersteunende rol. Dat betekent dat je naast eigen expertise ook veel leert van je collega specialisten.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. We hebben van de pandemie geleerd dat 'echt' contact met collega’s, elkaar zien bij het koffiezetapparaat of gewoon even face-to-face sparren tijdens meetings heel belangrijk is. Desalniettemin hebben we ook gezien dat sommige werkzaamheden veel efficiënter vanuit huis kunnen worden gedaan. Dat maakt dat wij in de toekomst gaan voor een hybride vorm van werken. Dit wil zeggen dat we ca. 60% vanuit huis gaan werken en 40% op kantoor.

Wie ben jij?

Jij bent een zelfstarter, energieke ondernemende, pro actieve projectmanager met passie en kennis van onderwerpen die actueel zijn binnen de Technologische Industrie. Je bent een spin in het web met een helicopterview. Je kan samen met stakeholders inhoudelijk een plan maken en zorgen dat dit ook wordt gerealiseerd. Je beweegt je gemakkelijk op het snijvlak van de kennisinstellingen, belangenorganisaties en het bedrijfsleven.

Functie eisen

  • Afgeronde HBO/WO opleiding met minimaal 5-10 jaar werkervaring
  • Ervaring met het begeleiden van projecten binnen een technologische omgeving en/of ervaren op het gebied van stakeholdersmanagement binnen het technische domein.
  • Goede beheersing van de Engelse taal. Duits is een pré

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie voor met motivatie voor 1 juli naar joyce.keizer@fme.nl. Ook wanneer je eerst meer informatie over deze vacature wilt, kun je bij haar terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.