arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

De eerste stap naar Lean

Het doel van deze workshop is om de deelnemers op praktische wijze in aanraking te brengen met Lean, dezelfde taal te laten spreken en te laten ervaren dat écht samenwerken het verschil maakt.

De workshop wordt veelal ingezet als start van een verbeterproject maar is ook regelmatig onderdeel van een teamontwikkeling dag of fun-event.

Door de flow en de snelheid van het programma ontstaat er bij deelnemers en groepen een enorme drive om te willen verbeteren. Deelnemers gaan zelfstandig op zoek naar de beste resultaten waarbij de gevolgde aanpak én de behaalde resultaten een treffende gelijkenis vormen met de eigen praktijk.

Deelnemers spelen gedurende de workshop een aantal productiejaren in een gesimuleerde organisatie. Aan het eind van elk jaar wordt middels enkele herkenbare prestatie-indicatoren feedback gegeven over het achterliggende jaar. Met sterk gefocuste verbeterondersteuning veranderen en verbeteren de deelnemers hun organisatie vervolgens meerdere malen.

Tijdens de workshop zorgen de trainers voor een regelmatige vertaling naar eigen praktijk en ervaren deelnemers dat ze in korte tijd ingrijpende verbeteringen kunnen realiseren. De workshop is zowel in een dagdeel als gehele dag variant beschikbaar en kan afgestemd worden op een (lopend) verbeterprogramma.

Sluiten