arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Lean Green Belt (6 dagdelen)

FME College
Exclusief voor leden

De deelnemers worden opgeleid tot interne Lean begeleiders en in korte tijd klaargestoomd om samen met collega’s werkprocessen binnen de eigen organisatie zelfstandig te verbeteren.

De Lean Green Belt opleiding is primair bedoeld om medewerkers van organisaties zelfstandig processen te laten verbeteren aan de hand van de Lean principes. De opleiding wordt veelal ingezet bij organisaties die interne verbeterkracht willen realiseren door ambassadeurs op te leiden die ingezet worden bij het oplossen van problemen of procesoptimalisatie. Dit kan zowel als onderdeel van een integraal verbeterprogramma of als losstaande opleiding.

Deelnemers krijgen uitgebreide theoretische Lean basis kennis en worden daarnaast klaargestoomd om zelfstandig verbeterinitiatieven op te starten én middels een vaste structuur te begeleiden in de praktijk. Als onderdeel van de Leanent Academy resulteert de opleiding bij goed gevolg in een persoonlijk Green Belt certificaat. De opleiding kenmerkt zich door de continue koppeling van theorie en praktijk, mogelijk gemaakt door de begeleiding van 2 ervaren docenten met jarenlange praktijkachtergrond.

De kernonderwerpen

Tijdens de opleiding staan er drie modellen centraal. Het Lean huis als visualisatie van de richtinggevende Lean principes en de A3- en Toyota Kata probleemoplossing methodieken. In de 6 opleidingsmodules besteden we ruimschoots aandacht aan alle facetten van de genoemde modellen.

Kernonderwerpen die aan bod komen zijn o.a. klantwaarde en verspilling, gestandaardiseerd werken, het creëren van flow, foutvrij werken en continu verbeteren. Daarnaast zoomen we in op het creëren van draagvlak, het effectief verbeteren samen met een team en het gestructureerd oplossen van problemen.

In de opleiding worden er continu handige tools en technieken met de deelnemers gedeeld welke direct worden toegepast in een doorlopende case-oefening en de eigen praktijkopdracht. Een belangrijke rode draad hierbij is het vertalen van een lange termijn doelstelling naar behapbare tussendoelen, praktische experimenten en verbeterinitiatieven.

Programma en werkwijze

De Green Belt opleiding start in maart 2024

  • module 1: 05 maart, 9.00-13.00 uur
  • module 2: 19 maart, 9.00-15.30 uur + intervisie
  • module 3: 02 april, 9.00-13.00 uur
  • module 4: 16 april, 9.00-15.30 uur + intervisie
  • module 5: 07 mei, 9.00-13.00 uur
  • module 6: 21 mei, 9.00-15.30 uur + intervisie
  • De locatie van deze groep is Apeldoorn en het is altijd inclusief een lunch

    Na een succesvolle afronding ontvang je een Green Belt Certificaat.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.