arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Robotisering en medewerker

Smart Industry Assessment Regio Noord

Dienst

Wil je met jouw bedrijf aan de slag met digitalisering, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je benieuwd waar je nu eigenlijk staat op het gebied van Smart Industry? Wil je weten welke onderwerpen voor jou de meeste kansen bieden? Met het Smart Industry Assessment krijg je antwoord op al deze vragen.

Hoe ziet jouw Fabriek van de Toekomst eruit? Ben je met jouw bedrijf op de goede weg? Wat doen andere bedrijven in onze sector? En wat zijn de volgende stappen die je moet nemen om een echte Smart Factory te worden? Op deze vragen krijg je een antwoord als je meedoet aan het Smart Industry Assessment. Concreet, praktisch, en opgetekend uit de praktijk.

Werkwijze

Tijdens het Assessment ga je onder begeleiding van een FME-adviseur aan de slag. Het Assessment kan zowel online als fysiek plaatsvinden.

  • Het Assessment bestaat uit 9 transformaties en 18 bedrijfscompetenties
  • Aan de hand van deze competenties ontdek je samen met ons waar je met je bedrijf staat en wat je ambitie op die onderwerpen is
  • Dit doen we idealiter met een aantal mensen van jouw bedrijf (bijvoorbeeld een MT), zodat we goed de inhoud in kunnen duiken en mooie discussies kunnen voeren
  • Er worden onderwerpen behandeld, zoals verdienmodellen, slimme producten, productietechnologie en duurzaamheid
  • Nadat alle vragen uit het Assessment behandeld zijn, wordt er een eindrapport met conclusies opgesteld. Hieruit komt helder naar voren welke onderwerpen voor jouw bedrijf de meeste kansen bieden

Resultaat

Met het Assessment krijg je inzicht in de huidige situatie van je bedrijf en waar je op het vlak van digitalisering naartoe wil. Daarnaast brengt het focus aan, omdat duidelijk wordt welke onderwerpen de grootste kansen bieden. Tot slot zorgt het voor draagvlak: door het Assessment met meerdere mensen uit je bedrijf in te vullen kom je beter tot de kern en kun je gezamenlijk een richting kiezen.

Voor wie is het Assessment bedoeld?

Het Smart Industry Assessment is voor bedrijven uit de maak- en procesindustrie in de regio Noord (Groningen, Friesland en Drenthe). Het is bedoeld voor alle soorten productiebedrijven, zowel in de maakindustrie als in de procesindustrie. Ongeacht of het bedrijf als OEM-er zelfstandig producten ontwikkelt, als toeleverancier onderdelen of subsystemen toelevert of een fabrikant is van grondstoffen of basismaterialen.

Kosten

Deelname aan het Assessment is gratis, het vraagt van jou alleen een investering in tijd van ongeveer 4-5 uur. Dit Assessment is mogelijk gemaakt door de inzet van tijd en kennis vanuit de betrokken partners en financiƫle ondersteuning van SNN/EFRO, de drie noordelijke provincies en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Aan de slag?

Wil je aan de slag of wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten