arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar
Innovatie

Inspiratiedag Innoveren & Ontwikkelen

Dienst

Innovatie is vernieuwen. En dat is ook het toepassen van nieuwe technologieën in bestaande producten, diensten en processen. Een product verbeteren, een dienst optimaliseren of een proces slimmer inrichten. Samenwerking is de sleutel tot succes. Niet alleen in je bedrijf, maar ook met partners en klanten in de keten. FME ondersteunt bedrijven bij het organiseren van hun innovatieproces. Met de Inspiratiedag Innoveren & Ontwikkelen krijg je praktische tools en tips.

Zonder innovatie geen vooruitgang. Dat weten we allemaal. Innovatie is een middel om onderscheidend te zijn, voorop te blijven lopen en een aantrekkelijke werkgever te zijn voor (toekomstige) werknemers. Maar hoe begin je nou aan innovatie? En nog belangrijker: hoe stimuleer je innovatief gedrag in je organisatie? Innoveren is volgens ons een manier van kijken en doen waarbij alle teams in je bedrijf én externe partijen betrokken zijn. Innoveren is ook niet eenmalig, het moet structureel op de agenda staan.  

Mens, organisatie, leiderschap en cultuur

Wist je dat het succes van innoveren maar voor een kwart gebaseerd is op (de investering in) onderzoek en ontwikkeling. De overige 75% wordt bepaald door vier andere factoren: mens, organisatie, leiderschap en cultuur. Innoveren gaat dus voor een groot deel over medewerkers, samenwerken, organiseren, vaardigheden, kennis, expertise en prikkels van buiten. En dat proces kun je organiseren en managen. FME helpt lidbedrijven hierbij. We nemen je stapsgewijs mee in hoe jij innovatie blijvend in je bedrijf kunt faciliteren.

Stap 1 Verkennen | Inspiratiedag Innoveren & Ontwikkelen

We gaan samen een hele dag aan de slag met de vraag hoe je innovatie structureel in je bedrijf kunt opzetten. We brainstormen over wie en wat je nodig hebt en wat jullie samen willen bereiken.  

  • Welke technologische trends en ontwikkelingen en klantbehoeften zien we op langere termijn?
  • Hoe kijken we naar innoveren? Hoe doen we dat nu?
  • Wat hebben we nodig in het licht van de trends en ontwikkelingen?
  • Wat is onze persoonlijke en gezamenlijke ambitie voor onze manier van innoveren en ontwikkelen?
  • Wat hebben we van elkaar en anderen nodig?

Stap 2 Concretiseren | Plan van Aanpak

Innoveren en ontwikkelen zijn niet eenmalig, je moet het continu blijven doen. FME ondersteunt ook dit traject in de vorm van follow-up sessies. We stellen samen met jullie een plan op waarmee innoveren in de organisatie verankerd wordt én blijft.

  • Hoe organiseren we onze werk- en innovatieprocessen toekomstbestendig?
  • Wat hebben we nodig op het gebied van leiderschap, samenwerking en kennisdeling?
  • Wat zetten we concreet in gang? Wanneer? Wat is daarvoor nodig? Welke prioriteiten stellen we? Welke mijlpalen zetten we?

Alvast wat inspiratie opdoen bij collega-ondernemers in de technologische industrie? Lees de cases van QBTEC en Variass over hoe zij innovatie en ontwikkeling in hun bedrijf hebben ingericht. Check ook de 5 tips.

Ook aan de slag?

Wil jij innovatie in jouw bedrijf succesvol organiseren? De adviseurs van FME staan voor je klaar. Neem contact met ons op.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten