arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

250 IC-bedden per week voorzien van alarmering, dat is het doel

27 maart 2020
MOS alarm

CLB ontwikkelde en realiseerde binnen 48 uur een noodoplossing om maximaal 250 nieuwe IC-bedden per week te voorzien van medische alarmering. Ziekenhuizen hebben, zeker in deze tijd, de behoefte aan een zorgoplossing die alarmen van medische apparaten, tijdig en betrouwbaar bij de zorgverlener aflevert. "Wij hopen hiermee, samen met onze ruim 200 collega's, ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen COVID-19." Aldus CEO van de CLB Groep, Niels de Bruin.

De afgelopen weken is CLB 24/7 bezig geweest om haar klanten te voorzien van de juiste ondersteuning in het opschalen en uitrollen van de zo noodzakelijke landelijke zorgcapaciteit. Van het in werking stellen van een noodhospitaal tot het op locatie bijstaan van klanten. "Als Nederland vechten we nu samen tegen een onzichtbare vijand. Het is beangstigend, bemoedigend en hartverwarmend tegelijk", aldus Niels de Bruin. Hun klanten, ziekenhuizen en zorginstellingen door heel Nederland, maken op dit moment het grote verschil. "Het is niet uit te drukken hoe trots op en dankbaar wij zijn voor al die kanjers in de zorg en alle andere cruciale beroepen natuurlijk. Altijd al, maar nu in het bijzonder!"

"Deze nieuwe beademingsapparaten missen echter vaak dat er een daadwerkelijk alarm wordt verstuurd. Dit gat kunnen wij gelukkig dichten."

Alarmen snel bij de juiste zorgverlener

Na een verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en dankzij FME ontwikkelde CLB in 48 uur een noodoplossing van haar medische alarmering. "Wij hopen daarmee, samen met onze ruim 200 collega's, ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen COVID-19. Dankzij ons medisch alarmeringssysteem worden kritische alarmen snel, overzichtelijk en betrouwbaar bij de juiste zorgverlener afgeleverd. Hierdoor kunnen zorgverleners over de afdeling bewegen zonder een alarm te missen." Het blijkt de uitkomst voor veel medische apparaten, zoals beademingsapparatuur, van welk merk of type dan ook.

Oplossing voor deze noodsituatie

"In deze noodsituatie worden terecht beademingsapparaten uit alle hoeken en gaten ingezet. Deze nieuwe beademingsapparaten missen echter vaak dat er een daadwerkelijk alarm wordt verstuurd. Dit gat kunnen wij gelukkig dichten." Door wekelijks 250 IC-bedden te voorzien van deze zorgtechnologie, hoopt CLB een bijdrage leveren aan de Nederlandse roep om complete IC-bedden. 

"Hierdoor kunnen zorgverleners over de afdeling bewegen zonder een alarm te missen."

Handen ineen geslagen

Er gebeurt de afgelopen week een hoop achter de schermen. "Partijen uit verrassende hoeken hebben samen met ons de handen ineen geslagen. Het is lastig voor producenten van beademingsapparatuur om snel onderdelen te krijgen, maar wij hebben er vertrouwen in dat dat gaat lukken."

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten