arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Airbus NL opent productiefaciliteit voor ruimtevaarttechnologie

9 november 2018

Op 8 november opende minister-president Rutte de nieuwe productiefaciliteit van FME-lid Airbus Defence and Space Netherlands in Oegstgeest. Airbus gaat hier twee motorframes ontwikkelen, maken en testen voor de Ariane 6, de nieuwe Europese draagraket van de European Space Agency (ESA).

De nieuwe productiefaciliteit is een state of the art Smart Industry factory. “Deze hypermoderne productiefaciliteit is in een recordtijd van tien maanden gebouwd en uitgerust met innovatieve oplossingen, zoals een gerobotiseerde en gedigitaliseerde productlijn,” aldus Arnaud de Jong, CEO van Airbus Nederland. De Minister President benadrukte het belang van de nieuwe productiefaciliteit voor de ontwikkeling van ruimtevaart, maar ook voor de werkgelegenheid en innovatie in Nederland.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink benadrukte de noodzaak van Nederlandse inschrijvingen bij Europese ruimtevaartprogramma’s zodat Nederlandse bedrijven kunnen meedingen naar Space contracten. Dezentjé: “Ruimtevaart is geen hobby, we hebben het gewoon hard nodig. Dus laten we op volle kracht vooruit gaan.”

"Deze hypermoderne productiefaciliteit is in een recordtijd van tien maanden gebouwd en uitgerust met innovatieve oplossingen."

Ineke bij Airbus

Airbus Nederland ontwikkelt en produceert de Ariane 6 Vulcain Aft Bay (VUAB) en de Vinci Thrust Frame (VITF) voor de Europese Ariane 6 in opdracht van ESA. Om de uitdagende commerciële doelstellingen van het Ariane 6 programma te behalen, koos Airbus Nederland voor een drastisch nieuwe aanpak van het industrialisatie- en productieproces en de bouw van een nieuwe industrie 4.0 productiefaciliteit.

FME-lid Airbus Defence and Space Netherlands levert een vitale bijdrage aan de internationale ruimtevaartindustrie op de huidige werkterreinen Zonnepanelen, Lanceerstructuren, Instrumenten & Systemen. Op deze gebieden meten we ons met de wereldtop.

Ineke

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten