arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Altijd alle informatie over hulpmiddelen in de zorg bij de hand

20 juli 2023
DA-RE

Waar is die tillift op het moment dat je hem nodig hebt? En hoe werkt precies die nieuwe zorgtechnologie die de belofte heeft om de cliënt meer eigen regie te geven? Twee vragen die iedereen in de zorg regelmatig stelt. De digitale assistent ARNA geeft met een paar klikken het antwoord op deze en nog veel meer vragen over hulpmiddelen.

“Met de ARNA-app vind ik snel en overzichtelijk de informatie over de meest gebruikte hulpmiddelen in de zorg.”

Door de toenemende druk op de zorg wordt de zorgvraag steeds complexer. Bovendien wordt de personele krapte steeds groter. De werkdruk van de beschikbare zorgmedewerkers neemt toe en daarom is het extra belangrijk dat zij efficiënt kunnen werken. Moeten zoeken naar een hulpmiddel dat op dat moment nodig is in de zorg voor de cliënt is dan het laatste wat zo iemand wil. Hetzelfde geldt voor geconfronteerd worden met een nieuwe zorgtechnologie waarvan de gebruiksaanwijzing te complex is, of ontbreekt. In de praktijk is een medewerker vaak vijf tot twintig minuten op zoek naar de juiste informatie over een hulpmiddel en dat is tijd die niet aan de cliënt kan worden besteed.

Informatie over hulpmiddel direct in beeld op smartphone

DA-RE Health Innovation zorgt ervoor dat deze problemen zich niet langer hoeven voordoen. Dit ontwikkelbedrijf voor zorginnovaties voor en door de zorg biedt ARNA, het merkonafhankelijke platform voor de inzet van hulpmiddelen. De ARNA-app ondersteunt zorgmedewerkers bij de innovatievoorziening rondom medische hulpmiddelen. Natuurlijk krijgen zij daar scholing voor. Maar als er teveel tijd zit tussen die scholing en het gebruik van een hulpmiddel in de praktijk, weten ze op dat moment toch vaak niet meer precies hoe zo’n hulpmiddel werkt. Door in de app de QR-code te scannen die zich op het hulpmiddel bevindt, is de informatie hierover direct in beeld op de tablet of smartphone.

Augmented Reality

Met ARNA als informatieplatform heeft de zorgmedewerker altijd 24/7 alle informatie over medische hulpmiddelen ter beschikking. De digitale handleiding is makkelijk te begrijpen. Dankzij de augmented reality functie kan de zorgmedewerker het hulpmiddel virtueel in 3D zien en 360 graden draaien. Jolanda, verpleegkundige op Sint-Maarten, zegt: “Met de ARNA-app vind ik snel en overzichtelijk de informatie over de meest gebruikte hulpmiddelen in de zorg.”

Tool voor beheer en uitlenen hulpmiddelen

Maar ARNA biedt meer dan gebruiksinformatie over het hulpmiddel alleen. ARNA is ook een handige tool om overzicht te houden over het beheer en uitlenen van hulpmiddelen, zodat altijd up to date inzichtelijk is welke hulpmiddelen in huis zijn. Bovendien beschikt het systeem over een track and trace functie die ervoor zorgt dat een hulpmiddel altijd snel te vinden is.

De verbinding met ARNA loopt uitsluitend over SSL verbindingen met hoge encryptie standaarden. Wachtwoorden zijn volledig encrypted en zijn daardoor niet te achterhalen. Op de smartphone of tablet of bij DA-RE Health Innovation worden geen onbeveiligde gegevens opgeslagen. De gebruiksveiligheid is dus gegarandeerd.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten