arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Damen en Bakker Sliedrecht bouwen een schip voor diamantwinning op zee

4 december 2019
Diamant

Scheepsbouwer Damen Shipyards Group en elektrisch systeemintegrator Bakker Sliedrecht bundelen hun krachten bij de bouw van een nieuw complex offshore diamantmijnbouwschip voor De Beers Marine Namibië. De twee bedrijven tekenden een samenwerkingsovereenkomst getekend voor project AMV 3

De e-integrator en scheepsbouwer zijn als een team samen verantwoordelijk voor de projectengineering. Normaal gesproken werken de ingenieurs gescheiden van elkaar. Dit is de eerste keer dat Bakker Sliedrecht als een elektrische systeemintegrator van Damen Shipyards Group werkt. Het unieke en transparante partnerschap betekent een betere kwaliteitsborging, hogere efficiëntie en kosteneffectiviteit voor beide partijen.

Binnen het nieuwbouwproject neemt Bakker Sliedrecht de verantwoordelijkheid op zich voor de integratie van het elektrische systeem, de gedetailleerde engineering, de levering van 150 meter schakelbord en de levering van consoles en elektrische systemen. Damen Shipyards Group is verantwoordelijk voor de installatie van alle componenten aan boord van het schip.

Het nieuwe diamantenmijnschip wordt gebouwd op de nieuwe werf van de Damen Shipyards Group in Mangalia, Roemenië. Zodra Extra Mijnbouwschip 3 is opgeleverd, zal het schip vanaf 2022 worden gebruikt voor diamantwinning voor de kust van Namibië.
 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten