arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Damen Shipyards maakt met consortium Air-Wave gezichtsmaskers voor medisch personeel

24 april 2020

Consortium Air-Wave heeft een nieuw herbruikbaar gezichtsmasker ontwikkeld voor medisch personeel dat COVID-19 patiënten behandelt. De basis voor het ontwerp is een professioneel snorkelmasker. Het ontwerp helpt bij het oplossen van het wereldwijde tekort aan gezichtsmaskers en het verbeteren van de veiligheid voor professionals in de gezondheidszorg. Vooral tijdens intubatie en intensive care procedures waar het risico op infectie het hoogst is.

De maskers, die gewoonlijk door duikers worden gebruikt, zijn voorzien van een verbindingsonderdeel dat met behulp van een 3D-printer is gemaakt. Dit onderdeel verbindt het masker met het filtersysteem dat medische personeel op hun lichaam draagt.

"Dit ontwerp kan mogelijk het wereldwijde gebrek aan beschermingsmaskers helpen oplossen en de veiligheid verbeteren voor zorgprofessionals die een groot risico lopen zelf besmet te raken."

Het ontwerp wordt nog verbeterd. Maar het consortium en de TU Delft hebben besloten het al wel gratis beschikbaar te stellen: iedereen mag het kopiëren. "Dit ontwerp kan mogelijk het wereldwijde gebrek aan beschermingsmaskers helpen oplossen en de veiligheid verbeteren voor zorgprofessionals die een groot risico lopen zelf besmet te raken", aldus Damen Shipyards.

Air-Wave.org

De Air-Wave.org Protector is ontstaan door vindingrijkheid en samenwerking in tijden van crisis. Het non-profit initiatief heeft verschillende groepen samengebracht om zorgprofessionals te helpen COVID-19 te bestrijden. De 'Air-Wave.org Protector' wordt ontwikkeld met steun van een groot aantal deskundigen en organisaties, waaronder:

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten