arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Een missie met energie

15 november 2023
Theo Koning Wüst

Dinsdag was dag 1 van de economische missie naar Noordrijn-Westfalen. Parallel aan het bezoek van Koning Willem-Alexander aan deze Duitse regio, had ik samen met onder andere 35 Nederlandse bedrijven - actief op gebied van (groene) waterstof - een druk programma, maar waar ik een hoop energie van kreeg!

Blog door Theo Henrar, voorzitter FME

Zowel Duitsland als Nederland hebben immers allebei een enorme opgave richting 2030 om voldoende groene waterstof te maken. Zo bezochten we in de ochtend het Zentrum für BrennstoffzellenTechnik (ZBT). CEO Peter Beckhaus vertelde ons meer over hoe zij brandstofcellen ontwikkelen en produceren die op kleine en grote schaal in mobiliteitsoplossingen worden toegepast.

Sfeerimpressie dag 1

Landsgrens niet relevant

Mooi om een kijkje in de keuken te kunnen nemen bij zo’n innovatieve kennisinstelling, waar topwetenschappers en bedrijfsleven samenwerken aan de waterstoftransitie. Geweldig om te zien hoe ZBT over grenzen samenwerkt met Nederlandse bedrijven. Voor hen is een landsgrens echt niet relevant. Het gaat hen om een innovatief ecosysteem.

Daarna vond er een matchmakingsprogramma plaats. Ruim 200 gesprekken werden gevoerd tussen 35 Nederlandse en 55 Duitse bedrijven. De dag werd afgesloten met een netwerkreceptie en een handelsdiner.

Samen met alle andere partners hebben we een mooi programma neergezet en kijk ik uit naar dag 2.

Minister-president van Nordrijn-Westfalen Hendrik Wüst, demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief, ambassadeur van Nederland in Duitsland Ronald Van Roeden, ambassadeur van Duitsland in Nederland Cyrill Jean Nunn, PLV DG Buitenlandse Economische Betrekkingen Yvette van Eechoud.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Netherlands Innovation Network Germany, Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Germany Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in München.


 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten