arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Elekta verkiest VDL Groep tot leverancier van het jaar

27 september 2018
VDL

VDL heeft in het afgelopen jaar prestigieuze toeleveringsprijzen in de wacht gesleept van vooraanstaande klanten. Onlangs heeft Elekta ook haar waardering uitgesproken voor VDL’s kwaliteit, flexibiliteit en de wijze van samenwerken. Tijdens de mondiale leveranciersdag, onlangs in Londen, is VDL door Elekta verkozen tot leverancier van het jaar.

Elekta is een wereldwijde specialist in innovatieve medische apparatuur en software voor patiënten met kanker en hersenaandoeningen. De samenwerking met VDL Groep dateert van midden jaren negentig. De laatste jaren is de onderlinge relatie geïntensiveerd doordat VDL een belangrijke partner is geworden bij de ontwikkeling van de Elekta Unity en andere bestralingsapparatuur.

Opsteker

"Het is natuurlijk een geweldige opsteker voor onze medewerkers én voor VDL Groep dat een gerespecteerde partner als Elekta met deze leveranciersprijs laat weten dat ons hoogwaardig vakmanschap wordt gewaardeerd", stelt directeur Wil-jan Schutte van VDL ETG Eindhoven. "VDL voelt zich zeer betrokken bij de missie van Elekta om als vooraanstaande vernieuwer van medische apparatuur en software een bijdrage te leveren aan het verbeteren, verlengen en redden van het leven van mensen met kanker en hersenaandoeningen."

De Elekta Unity is een nieuw apparaat om kankerpatiënten te bestralen door middel van een combinatie van een bestralingsapparaat en een nauwkeurige hoge magnetische-sterkte MR-scanner. Deze nieuwste techniek maakt het mogelijk om met behulp van meer precieze beeldinformatie tumoren gerichter te bestralen. Dit maakt gepersonaliseerde therapie mogelijk voor iedere patiënt en elke behandelingssessie. VDL maakt een aantal essentiële mechatronische samenstellingen van dit nieuwe bestralingsapparaat dat rechtstreeks aan ziekenhuizen wordt geleverd over de hele wereld.

VDL levert ook componenten toe aan Elekta voor andere apparatuur waarmee kanker en  hersenaandoeningen worden behandeld. Dan gaat het bijvoorbeeld om complexe mechatronische samenstellingen voor een bestralingsapparaat dat wordt gebruikt in de brachytherapie en nauwkeurige lasconstructies voor bestralingsapparatuur die wordt gebruikt in de radiotherapie.

Met productielocaties in binnen- en buitenland slaagt VDL erin om Elekta wereldwijd lokaal te beleveren. Meer dan 125 medewerkers van elf VDL-bedrijven zijn betrokken bij de ontwikkeling en productie van complexe mechatronische modules voor de apparatuur van Elekta. De ontwikkeling en productie voor Elekta vindt bij VDL plaats bij VDL ETG Eindhoven, VDL ETG Almelo, VDL ETG Suzhou en VDL Konings. Deze bedrijven worden vanuit VDL Groep toegeleverd door VDL MPC, VDL Wientjes, VDL Staalservice, VDL Technics, VDL NSA Metaal en VDL Industrial Modules en VDL Rotech.  

Investeren in mensen, kennis en machines

Strategisch inkoopdirecteur Mark Rye-Weller van Elekta: "Elekta is blij met de ondersteuning van VDL bij de ontwikkeling en leveringen van belangrijke onderdelen voor onze belangrijkste producten. VDL is bereid te investeren in zowel machines als expertise waardoor doelstellingen worden behaald en, waar mogelijk, wordt daarop vooruitgelopen. Door de flexibiliteit en professionele samenwerking van VDL wordt Elekta in staat gesteld om aan de eisen van haar klanten te voldoen."

Elekta

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten