arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Engage maakt zorg op afstand en samenwerken in het zorgnetwerk mogelijk

22 februari 2021
Engage Philips 2

De zorgvraag van de patiënt staat steeds meer centraal. Zorg leveren op de juiste plek, gegevens delen met andere zorgverleners en ook het personaliseren van zorgprogramma’s worden steeds belangrijker binnen zorgorganisaties.

Daarom heeft Philips VitalHealth Engage ontwikkeld: het platform voor zorg- en gezondheidsprogramma’s dat zorg op afstand en samenwerken in het zorgnetwerk mogelijk maakt.

Meer regie bij de patiënt en mantelzorger

Zorgorganisaties willen de patiënt en mantelzorger meer regie geven, bijvoorbeeld door dossierinzage, online communicatie met zorgverleners en thuismeten. Ook de overheid stimuleert dit met programma’s als OPEN en VIPP. De afgelopen jaren is er een zeer groot aantal eHealth-applicaties ontstaan voor, bijvoorbeeld, uitkomstmetingen, beeldbellen en online interventies.

Engage

De Engage app van Philips is bedoeld om zorgverleners één platform te geven waarmee zij hun patiënten beter kunnen betrekken bij de behandeling. Dat kan meer inzicht en overzicht bieden in het zorgtraject voor zowel de patiënt, de mantelzorger als de behandelaar.

Engage Philips

Samenwerken

Engage is ontwikkeld voor gebruik in onder meer ziekenhuizen, huisartspraktijken en verpleeg- en verzorgingstehuizen. De brede basis aan functionaliteiten staat het ontwikkelen van specifieke zorgpaden en workflows toe. Engage ondersteunt daarmee de zorgverlening. 

Met Engage wordt het mogelijk om sectoroverschrijdend samen te werken met alle zorgverleners die betrokken zijn bij de patiënt. Samenwerken in het zorgnetwerk en zorg op afstand zijn hierin belangrijke aspecten. 

Mantelzorg

Engage ondersteunt ook de mantelzorger die via een app inzicht heeft in de laatste metingen en zo kan samenwerken met meerdere zorgverleners. De app biedt de mogelijkheid om meerdere mantelzorgers te laten deelnemen per patiënt. En ook kan een mantelzorger via de app meerdere patiënten ondersteunen.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten