arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Extra beademingsapparatuur van GE Healthcare voor Nederland afgeleverd

23 april 2020
GE Healthcare

Samen met een grote levering beschermende middelen kwamen zondag 19 april met de eerste vrachtvlucht van KLM vanuit Shanghai ook beademingsapparaten aan op Schiphol. Martin van Rijn, minister van medische zorg, nam samen met KLM-topman Pieter Elbers deze lading met de eerste 25 extra geproduceerde beademingsapparaten van GE Healthcare voor Nederland in ontvangst.

De productie van deze beademingsapparatuur vindt plaats in een van de fabrieken van GE Healthcare in Wuxi China en kan daarom mee met de door de KLM georganiseerde luchtbrug. Eind april verwacht de minister op deze manier nog 75 stuks van de GE Healthcare CS650 ventilator op Schiphol. Deze worden eveneens overgedragen aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) waar ze verdeeld worden over de verschillende ziekenhuizen in Nederland. 


"We hebben met de mensen van GE Healthcare alles op alles gezet om deze extra beademingsapparaten voor elkaar te krijgen voor Nederland."

Trots

Raymond Koren, Managing Director Netherlands, GE Healthcare.  "We hebben met de mensen van GE Healthcare alles op alles gezet om deze extra beademingsapparaten voor elkaar te krijgen voor Nederland, want het is ontzettend moeilijk de juiste prioriteit te behouden op de wereldwijde vraag en samenhangende druk op de productie. Onze mensen hebben niet losgelaten en ik ben daarom trots dan we dit op een zo korte termijn toch hebben kunnen realiseren.

Lees ook dit bericht van de NOS
GE Healthcare

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten