arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

FME tekent SER Charter Diversiteit

11 april 2023
SER Charter Diversiteit

Vandaag heeft FME de Charter Diversiteit van de SER ondertekend. Met deze ondertekening gaat FME werk maken van een inclusieve bedrijfscultuur bij haar achterban. Het FME-boegbeeld voor Diversiteit en Inclusie wordt Helen Kardan, Senior Manager Key Supplier Account bij FME-lidbedrijf ASML.

FME gaat diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie agenderen en aanjagen in de technologische maakindustrie. Dit door goede voorbeelden zichtbaar te maken en handelingsperspectief te bieden voor de FME-leden. Ook gaan wij leden enthousiasmeren om de SER Charter te ondertekenen. Binnen de sector valt er nog veel te winnen. Er is een grote vraag naar personeel en de diversiteit aan goede mensen is hard nodig. Theo Henrar. “De technologische industrie is een zeer relevante sector, die een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappelijke uitdagingen zoals de energietransitie”, zegt hij. “We willen daarom voor iedereen een aantrekkelijke sector zijn om in te werken, waarin elk individu zich veilig, welkom en gerespecteerd voelt. Wij willen niet dat mensen aan de zijlijn blijven staan, want op dit moment zijn er nog teveel groepen ondervertegenwoordigd in onze sector. Dat is een gemiste kans, en moet echt anders. We hebben echt iedereen nodig om te slagen, ook als je kijkt naar de maatschappelijke uitdagingen waarvoor we staan.”

Gelijkheid omarmen

Helen Kardan “Er ligt een lange en uitdagende weg voor ons. Als sector kunnen we alleen succesvol zijn, als elke nieuwe werknemer de juiste mogelijkheden heeft en eerlijke kansen krijgt om te leren en te groeien. En daarbij niet alleen bij te dragen met hun expertise, maar ook vanwege hun diverse achtergrond, opleidingsniveau, geslacht enzovoorts. Als vrouw met internationale achtergrond en ruime ervaring in de hightech sector, is het fantastisch om te zien dat FME actie onderneemt. En mij heeft gevraagd als 'boegbeeld' op te treden om diversiteit en inclusie voor de hele sector te stimuleren. Ik ben volledig toegewijd om de sector te supporten. Om gelijkheid te omarmen, en de sector meer divers en inclusiever te maken!”

Leden SER Charter

Naast FME hebben ook de FME-branche Binnenklimaat Nederland en de FME-leden Fokker Services, Siemens Nederland en Signify voor hun eigen organisatie de Charter Diversiteit ondertekend. Binnen het arbeidsmarkttransitie-programma STERK werkgeverschap ontwikkelt en voert FME de komende tijd een concreet programma uit om diversiteit en inclusie op de werkvloer te stimuleren. Alle FME-lidbedrijven kunnen gebruik maken van dit programma.

Lees meer over de webinar

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten