arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Gewoon fietsen voor iedereen weer mogelijk

15 juli 2022
Van Raam fietsen

Voor mensen met lichamelijke beperking kan fietsen onmogelijk worden. Dit betekent niet alleen dat hen een heerlijke mogelijkheid tot ontspanning in de buitenlucht wordt ontnomen, maar ook dat hun mogelijkheden tot gezonde beweging worden beperkt. De aangepaste fietsen van Van Raam bieden uitkomst.

Fietsen zit in de Nederlandse volksaard. We doen het ter ontspanning, we gaan met de fiets naar het werk en we nemen de fiets als we bij het uitgaan of uit eten een drankje willen drinken. Fietsen lijkt dan ook voor iedereen volkomen vanzelfsprekend.

Helaas is dit toch niet altijd het geval. Een lichamelijk probleem kan verhinderen dat iemand de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van dit rijwiel waarvan het gebruik ons in ons vlakke land met de paplepel ingegoten is. Speciaal voor deze mensen biedt Van Raam, producent van aangepaste fietsen, diverse oplossingen.

Fun2Go

Mensen die in een zorgcentrum wonen, zitten vaak veel binnen en kunnen niet meer op een reguliere tweewielfiets fietsen. Zij kunnen wel samen met bijvoorbeeld een vrijwilliger op pad met de Fun2Go duofiets. Iedereen die op een stoel kan zitten, kan mee op deze fiets. Zo komen de mensen weer uit hun isolement en buiten komen en krijgen ze ook weer beweging. Ze verbeteren zo hun fysieke conditie, zodat minder fysiotherapie behandelingen nodig zijn.

Zelfstandig op pad

Mensen die niet op een tweewieler kunnen fietsen door bijvoorbeeld een herseninfarct of evenwichtsstoornis of door het missen van een ledemaat, kunnen weer zelfstandig op pad met een driewielfiets. In plaats van afhankelijk te zijn van anderen die met een auto, of van een taxi kunnen deze mensen weer zelf op pad met een driewielfiets.

Mensen die gebruikmaken van een scootmobiel hebben vaak te weinig beweging en gaan naar de fysiotherapeut om te bewegen of te fietsen op een hometrainer. Met de Easy Go Scootmobielfiets kunnen de mensen kiezen tussen fietsen en scootmobielen, en dat met één product. Dus niet meer op de scootmobiel naar de fysiotherapeut, maar afscheid nemen van de scootmobiel en kiezen voor de scootmobielfiets.

In plaats van speciale taxi

Mensen in een rolstoelfiets in plaats van met een speciale taxi naar een afspraak brengen, op pad gaan met de VeloPlus rolstoeltransportfiets. Mensen komen buiten, voelen de wind in de haren.

Begeleider Frank Roos van woonlocatie De hogestraat in Aalten, vertelt: “Wij maken heel veel gebruik van de Fun2Go. Dit biedt ons veel mogelijkheden om de cliënten naar een voorziening te brengen waar ze kunnen sporten of waar de kunnen verblijven. Dat vinden ze erg prettig.”

E-bike

Het is slechts een van de vele voorbeelden van mensen die dankzij de aangepaste fietsen van Van Raam weer kunnen genieten van de vorm van ontspanning en beweging die voor veel mensen zo gewoon is. Alle fietsen zijn ook als e-bike beschikbaar.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten