arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Hybrid Boiler: grootschalige elektrificatieoplossing voor industriële bedrijven

6 mei 2019
STORK

De Hybrid Boiler is een grootschalige elektrificatieoplossing voor industriële bedrijven, waarbij stoom uit aardgas wordt vervangen door stoom uit duurzame elektriciteit op momenten dat hiervan een overschot is.

Het unieke aan de hybride boiler is de schakelbaarheid van 30 seconden op een schaal van 25 MW elektriciteit (MWe), waardoor het een commercieel erg aantrekkelijk product is voor de inzet in flexibiliteits- en reservecapaciteit markten. Tevens wordt er een significante redundantie capaciteit bewerkstelligd. Bestaande gestookte ketels kunnen veelal worden geüpgraded tot een Hybrid Boiler, wat het systeem makkelijk implementeerbaar maakt in veel industriële processen.

De energietransitie creëert randvoorwaarden die vragen ​​om nieuwe normen voor ketelinstallaties en energieverbruikers. Om hier op in te spelen ontwikkelde Stork een hybride ketel voor grootschalige warmte- of stoomverbruikers. Deze Hybrid Boiler zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot, verhoogde flexibiliteit en betere redundantie.

Doorrekening in cijfers:

Cijfers

Over Stork

Stork is een wereldwijd opererende speler in het onderhouden, verbeteren en verduurzamen van industriële installaties. Stork bouwt en houdt installaties up-to-date en zorgt ervoor dat ze voldoen aan de hoogste standaarden voor CO2-footprint, onderhoudsintervallen en beschikbaarheid. Stork is actief in een verscheidenheid aan industrieën, waaronder olie en gas, chemicaliën, metalen en mijnbouw, voedsel, farmaceutische producten en energieproductie. 

Deze inspiratiecase is onderdeel van de 'Klimaatkansenkaart' voor Nederland waarin we aantonen dat technologische innovaties van onze leden bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. De 'Klimaatkansenkaart' is opgesteld door Berenschot in opdracht van FME.

Sluiten