arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Lightyear produceert gepatenteerde zonneceltechnologie en zonnedaken in eigen beheer bij Inalfa

5 augustus 2021
Lightyear

Over vijf jaar produceert Lightyear, de jonge fabrikant van elektrische auto's uit Helmond, 100.000 auto's per jaar, aldus de CEO Lex Hoefsloot. Het Finse Valmet Automotive gaat de productie van het eerste exemplaar in elk geval op zich nemen.

Vanaf 1 augustus neemt Lightyear haar intrek in het Inalfa Roof Systems gebouw in Venray. Dit wordt een extra productiefaciliteit voor de gepatenteerde zonneceltechnologie en zonnedaken. Lightyear’s gepatenteerde technologie van zonnedaken is gecertificeerd volgens automotive-normen en is speciaal ontwikkeld voor serieproductie.

Onderscheidend

De beslissing om zonnedaken in eigen beheer te produceren maakt deel uit van een strategisch en onderscheidend onderdeel van het bedrijfsmodel en een belangrijk onderdeel van zijn octrooiportfolio. Lightyear verzamelde ook unieke kennis over het specifieke productieproces. Het product voldoet aan strenge validatie-eisen (waaronder succesvol afgeronde crash-, warmte- en trillingstests) en is klaar voor industrialisatie en scale-up.

Ondertussen is Inalfa Roof Systems ‘s werelds op één na grootste leverancier van schuif- en panoramadaken voor de automotive markt. Het bedrijf besloot onlangs om zijn productie naar Polen te verplaatsen, waardoor kantoor- en productieruimte vrij komt. Deze ruimte wordt deels overgenomen door Lightyear.

700 kilometer op één batterijlading

Wat deze auto bijzonder maakt is dat deze meer dan 700 kilometer kan rijden op één batterijlading. En in de zomer, omdat 'ie direct van het dak van de auto stroom ophaalt, hoef je eigenlijk helemaal niet meer op te laden. 

Lightyear heeft de missie om schone mobiliteit voor iedereen beschikbaar te maken, en bereidt zich voor op de industrialisatie en productie van Lightyear One. Dit elektrische zonnevoertuig biedt een enorme kans om de mobiliteit te veranderen, omdat het maandenlang kan worden gereden zonder op te laden. Het eerste model zal in de zomer van 2022 in productie gaan als exclusieve serie.

 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten