arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

MantelzorgBOX - Zorgwoningen voor iedereen op maat

1 februari 2021
Mantelzorgbox

Reesink Staal biedt complete oplossingen voor cascobouw, die kunnen bestaan uit op maat gemaakte staalcasco’s inclusief vloeroplossingen. Een van de oplossingen die zij bieden zijn kant-en-klare zorgwoningen.

Een zorgwoning of wmo-woning kan voor veel mensen een ideale oplossing zijn. Bijvoorbeeld voor jongeren met een beperking, voor zorgbehoevende ouderen of voor chronisch zieken.

Kant-en-klare units

Het ontwerp van deze zorgwoningen gaan uit van het principe dat iedereen die het nodig heeft een zorgwoning kan samenstellen van 'kant-en-klare' units (BOXen) van 3,20 x 3,20 m. De BOX van 10 m2 kan worden gekoppeld aan 1, 2, 3, 4 of 5 ander BOXen, afhankelijk van zorgbehoefte en afhankelijk van beschikbare ruimte nabij de vaste woning.

Boxen plaatsen

Op elke plek te plaatsen

Reesink zorgt ervoor dat elke BOX compleet is afgewerkt en ingericht. Het enige dat nog moet gebeuren, is het plaatsen van betonpoeren op elke hoek, het koppelen van de units en het afwerken van de koppelranden. Als de zorgwoning niet meer nodig is, kunnen de BOXen losgekoppeld en ergens anders geplaatst worden, waar ze weer worden gekoppeld aan één of meer andere BOXen. De BOXen kunnen afzonderlijk vervoerd en getakeld worden, zodat vrijwel elke binnentuin bereikbaar is. Een sneller, effectiever en flexibeler bouwsysteem dan dit is er niet. En dat niet alleen, ze zijn ook nog mooi om te zien, technisch van hoogstaande kwaliteit, duurzaam, uitzonderlijk goed geïsoleerd en indien gewenst kan een koppeling gemaakt worden met de vaste woning.

Boxen van Reesink

Compleet afgewerkt

De mantelzorgBOX is 10 m2 of een veelvoud daarvan. Elke BOX wordt vooraf geprefabriceerd compleet met installaties voor elektra, verwarming, koeling, sanitair en met compleet afgewerkte wanden, vloeren en plafonds. Door de compacte maat van elke BOX kan deze goed vervoerd en getakeld worden. Ook als de binnentuin niet bereikbaar is vanaf de straat dan kan de BOX zonder problemen met een hijskraan op de juiste plek worden geplaatst.

Mantelzorgbox

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten