arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Met Uptime Works optimaliseert IJssel voorspelbaar onderhoud

15 mei 2017
IJssel

De zoektocht van IJssel naar smart oplossingen op het gebied van onderhoud is een voortdurend proces. Onze klanten hebben productieomgevingen waar leverzekerheid en betrouwbaarheid van groot belang is. Wij gebruiken onze sensoren en expertise om de conditie van machines inzichtelijk te maken en kosteneffectief een hogere uptime te realiseren. Hiervoor heeft IJssel het softwareplatform Uptime Works ontwikkeld. Uptime Works is inmiddels bij een aantal klanten succesvol als pilot ingezet. De product launch heeft 11 mei plaatsgevonden bij de IJssel Groep in Zwolle.

Voorspelbaar onderhoud

Onderhoud moet precies op tijd uitgevoerd worden. Te vroeg is een verspilling van manuren en materiaal, en te laat vergroot het risico op storingen. Om dat proces optimaal in te richten, is het nodig de conditie van machines te weten en te kunnen voorspellen wanneer de kans op failures onaanvaardbaar wordt. Hiervoor hebben we binnen IJssel het Uptime Works platform ontwikkeld.

Werkwijze Uptime Works

Na een analyse van de situatie bij onze klant worden de juiste sensoren geplaatst. De data van deze sensoren wordt via een cloudtoepassing toegankelijk gemaakt voor zowel de klant als voor onze experts. Hierbij blijft de data eigendom van de klant en kan deze gedeeld worden met andere bedrijven of instellingen. De experts analyseren de data en geven via een webinterface concrete aanbevelingen voor het uit te voeren onderhoud van de bewaakte assets door aan de klant.

De continue monitoring biedt zekerheid en betrouwbaarheid van de productielijn. Hierdoor kan de hoogst mogelijke uptime gebalanceerd worden met lage kosten.

IJssel

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten