arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Nederlandse waterstofcommunity presenteert de eerste internationale waterstofgids

7 april 2021
Hydrogen Guide

De afgelopen maanden hebben FME, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO en de Topsector Energie aan de totstandkoming van de eerste internationale waterstofgids gewerkt.

Internationaal platform

Veel verschillende organisaties die zich met waterstof bezighouden, presenteren hierin hun activiteiten. Door middel van deze waterstofgids worden Nederlandse bedrijven internationaal in de etalage gezet.

DOWNLOAD DE WATERSTOFGIDS

Opbouwen mondiale waterstof economie

Nederland is vastbesloten om een substantiële en constructieve rol te spelen bij het opbouwen van een mondiale waterstof economie. Nederland heeft veel te bieden. Zoals deze gids illustreert, staan ​​de Nederlanders al op de vooraanstaande Europese initiatieven om een ​​waterstofrevolutie op gang te brengen. Bovendien bevindt Nederland zich op een strategische locatie als de toegangspoort tot Noordwest-Europa en is het een belangrijk knooppunt in de wereld olie- en gashandel.

Elke stap in de waterstofketen

Ook bezitten we een rijk ecosysteem van onderzoeksinstituten en bedrijven die opmerkelijk effectief zijn in het vertalen van ideeën en concepten naar haalbare, geïntegreerde oplossingen. Dit heeft geresulteerd in een breed scala aan technologieën die elke stap in de waterstofwaardeketen, van elektrolyse tot transport en opslag van waterstof en een reeks van toepassingen in verschillende sectoren, waaronder industrie, weg- en zeevervoer en woningverwarming.

Wil je ook opgenomen worden?

Staat jouw bedrijf er nog niet in, maar wil je wel in deze gids opgenomen worden? Stuur dan een bericht naar hydrogen@fme.nl.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten