arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

PerkinElmer voert de productie op van benodigdheden voor de corona-testkit

15 april 2020

FME-lidbedrijf PerkinElmer in Groningen ontwikkelt onder andere detectietechnologieën om (an)organische verontreinigingen te identificeren. Deze detectieoplossingen - van monsterverzameling en voorbereiding tot data-analyse, visualisatie en interpretatie - zijn ontworpen om betere, beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Corona-testkit

PerkinElmer maakt onder andere reagentia (extractie buffers) die worden gebruikt om het RNA/DNA in een monster te isoleren. Daarna  wordt dit gebruikt om met RT-PCR te kunnen testen op de aanwezigheid van SARS-CoV-2 (het virus dat COVID-19 veroorzaakt).

Productiecapaciteit uitgebreid

Om de toenemende bevoorradingsbeperkingen wereldwijd aan te pakken, heeft PerkinElmer de productiecapaciteit van zijn extractie buffers in Groningen uitgebreid. Dit was nodig om zo miljoenen van deze oplossingen naar zijn klanten te verzenden. De vraag is nu zo enorm groot dat zij op zoek waren naar een uitbreiding van de locatie om dit in Groningen te kunnen produceren.

30 landen

De RT-PCR-test van PerkinElmer wordt op de markt gebracht als een in-vitrodiagnostische test die voldoet aan de eisen van de Europese richtlijn (CE-IVD) en is in meer dan 30 landen wereldwijd beschikbaar. "De breedte van de totale workflow-oplossing van PerkinElmer plaatst ons in een unieke positie om snel in de behoeften van onze klanten voor klinische diagnostiek te voorzien," zegt Prahlad Singh, president en CEO van PerkinElmer.

PerkinElmer

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten