arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Post en Dekker werkt met partners aan VentilAid Pro

30 april 2020
Post en Dekker

Het coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld flink in zijn greep. Niet alleen zijn de effecten van de maatregelen voor het beperken van de verspreiding duidelijk merkbaar in de maatschappij, maar zorgt COVID-19 ook voor grote druk op de zorg.

Het aantal besmettingen met het coronavirus is de afgelopen periode flink gestegen, net als het aantal met het coronavirus besmette patiënten op de Intensive Care. Half maart werd bekend dat de druk op de IC’s steeg en dat eind mei een hoge piek wordt verwacht in het aantal patiënten (NOS). Om deze piek aan te kunnen, hebben de ziekenhuizen hard gewerkt om meer bedden en apparatuur te krijgen om coronapatiënten te kunnen verzorgen. Met name aan beademingsapparatuur is een dreigend tekort, omdat er een beperkt aantal beschikbaar zijn en levering lang duurt.

Bijdrage leveren aan de zorg

Als Post en Dekker willen wij onze bijdrage leveren door onze kennis in te zetten om de zorg te ondersteunen. Concreet resulteert dit in het ontwikkelen van beademingsapparatuur en onderdelen voor apparaten.

Samen met diverse partners hebben wij het VentilAid Pro-project opgezet. Het open source ontwerp VentilAid is als basis gebruikt voor het beademingsapparaat, waarbij deze is doorontwikkeld om ingezet te kunnen worden voor coronapatiënten in ziekenhuizen. Zo is er besturing toegevoegd en zijn er diverse prototype-onderdelen geproduceerd.

Het apparaat zorgt voor 10 tot 30 ademhalingen per minuut en is geschikt voor een volume tot 800 ml. VentilAid Pro heeft een druk gereguleerd systeem (max 35cmH2O) en een I:E ratio van 1:2. Tot slot beschikt het over een zuurstofaansluiting, die gebruikmaakt van aanwezige de zuurstof ringleiding van een ziekenhuis.

Onze partners voor de VentilAid Pro

Voor de VentilAid Pro werken wij samen met FME-leden Oceanz (3D-printer, ISO 13485 gecertificeerd) en Angst+Pfister (Parts Supply) . Voor de marketing werken wij samen met Systony.

Hacketon

We hebben dit project heel ‘hands-on’ aangevlogen; een echte ‘hacketon’ Alles is er op gericht m zo snel mogelijk voortgang te boeken en aan specificaties te voldoen. Het ontwerp is er op gericht om snel en eenvoudig te kunnen produceren met beschikbare onderdelen. De inzet van 3D-printen biedt dan veel mogelijkheden.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten