arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Rheinbahn bestelt opnieuw tachtig bussen bij VDL

7 oktober 2016

Personenvervoersbedrijf Rheinbahn uit Düsseldorf heeft opnieuw 80 Citea's LLE bij VDL Bus & Coach besteld. Deze order volgt op de 60 stuks die in 2013 geleverd zijn. "Wij zijn enorm trots op het vertrouwen dat de Rheinbahn in ons en onze producten stelt", aldus Boris Höltermann, General Manager VDL Bus & Coach Deutschland.

"Deze vervolgorder bevestigt ook onze strategie met betrekking tot lichtgewichtconcepten en de daarmee samenhangende verlaging van de Total Cost of Ownership en optimalisering van de Profit of Ownership."

Innovatief lichtgewichtconcept

Bij de VDL-bussen met een lichtgewichtconstructie ligt de focus op vermindering van het brandstofverbruik en de daaruit voortvloeiende emissiereductie. Daarbij voldoen de bussen uiteraard nog steeds aan de hoogste veiligheidsnormen.

De VDL Citea LLE heeft een eigengewicht van ca. 9 ton en verbruikt volgens de eigen ervaringen van Rheinbahn 25% minder diesel dan vergelijkbare producten. De VDL Citea voldoet daarmee aan verwachtingen die aan voertuigen met hybride en elektrische techniek gesteld worden, zonder dat er hogere kosten voor deze techniek en bijvoorbeeld voor werkplaatsen en infrastructuur moeten worden gemaakt.

De keuze voor het VDL-lichtgewichtconcept is met het oog op de huidige kostendruk een logische stap voor personenvervoersbedrijven die zich naast het optimaal vervoeren van passagiers ook de reductie van uitstoot van schadelijke stoffen ten doel gesteld hebben.

Bron: vraagenaanbod.nl

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten