arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Technologies Added bouwt de Cargo e-bikes van Oostenrijke Gleam

4 december 2019
E-bike

Het Oostenrijkse bedrijf Gleam heeft Technologies Added uitgekozen om haar Cargo e-bikes te gaan bouwen. Gleam brengt e-bikes op de markt voor het vervoer van goederen in stedelijke gebieden. Men verwacht enkele duizenden e-bikes per jaar te maken. Ook de distributie van de Cargo e-bikes wordt vanuit Emmen geregeld. Met de komst van Gleam verstevigt Technologies Added haar positie als contract manufacturer voor duurzame mobiliteitsoplossingen.

Kanshebber

Experts zien de E-bikes van Gleam als een premium merk, en een kanshebber om aanzienlijk marktaandeel te pakken in de snelgroeiende markt van e-bikes voor distributie-toepassingen in stedelijke gebieden. De fietsen zijn voorzien van moderne technologie, zoals een ingenieus kantelmechanisme om makkelijk te manoeuvreren in drukke steden en de nieuwste generatie elektrische aandrijving. Er is veel aandacht voor de veiligheid van de fietsen en voor gebruik van nieuwe materialen.

"Nederland is een fietsland en consumenten staan open voor nieuwe concepten."

Nederland is pilotmarkt

Mario Eibl is oprichter en CEO van Gleam. Na intensief speurwerk kiest hij voor Nederland om zijn E-bikes te laten bouwen. "Nederland is een fietsland en consumenten staan open voor nieuwe concepten." Eibl ziet Nederland ook als voorloper op het gebied van strenge milieuwetgeving, wat fabrikanten van duurzame alternatieven in de kaart speelt. Bovendien viel Mario als een blok voor het concept van Technologies Added: "We hebben niks met China en we gaan ook niet investeren in een eigen fabriek. De oplossing die Technologies Added heeft bedacht is voor ons ideaal, we kunnen met andere bedrijven een fabriek delen." Ook de verregaande digitalisering van Technologies Added en de centrale locatie van Emmen in Europa speelt mee in de keuze van Gleam.

Nieuwe generatie ondernemers

Met Gleam haalt Rob Goossens, CEO van Technologies Added, opnieuw een kansrijke aanbieder van van duurzame mobiliteitsoplossingen in huis. Kort voor de zomer werd aangekondigd dat Etergo hun Appscooter ook in Emmen laat bouwen. Rob Goossens beschouwt Gleam als schoolvoorbeeld van een nieuwe generatie ondernemers die actief zijn in de opkomende markt van duurzame producten. "Gleam is een echte nieuwe stijl netwerkspeler. Gleam zelf is gevestigd in Wenen, het design komt uit Italiƫ, de marketing wordt verzorgd door een gespecialiseerd bedrijf uit Oostenrijk, en nu wordt de productie neergelegd in Emmen. Nieuwe bedrijven zoals Gleam opereren steeds meer in netwerkverband en Technologies Added past daar als gedeelde Smart Factory prachtig."

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten