arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Van garagebox naar 90.000 medewerkers

5 augustus 2022
Bezoek Medtronic

Tijdens mijn bedrijfsbezoek bij het European Operations Center van Medtronic in Heerlen, was ik onder de indruk van de missie en activiteiten van deze toonaangevende medtech-werkgever in de regio.

Blog door Theo Henrar, voorzitter FME

Medtronic zit in deze regio dankzij de keuze van Earl Bakken. Hij startte het bedrijf samen met zijn zwager vanuit een garage in Minneapolis. In het begin ging het moeizaam, maar uiteindelijk groeide het bedrijf uit tot de multinational die Medtronic nu is met ruim 90.000 medewerkers.

Eind jaren ‘50 ontwikkelde Earl de eerste externe draagbare pacemaker met batterijvoeding en transistoren en in 1960 werd de eerste implanteerbare pacemaker op de markt gebracht. Vanaf dat moment kende Medtronic een onstuimige groei. In 1969 koos Earl voor Zuid-Limburg als strategisch geografisch knooppunt om vanaf daar Europa te veroveren. Ongelooflijk ambitieus van hem! Tegenwoordig wordt met de medische producten en hulpmiddelen van Medtronic elke seconde het leven van twee mensen verbeterd. Ik vind het mooi om te zien hoe medische technologie daar een bijdrage aan kan leveren.

Binnen 24 uur het beste kunnen bedienen

Medtronic heeft veel aandacht voor R&D (wereldwijd zo’n 10%), en dat zie je terug in de aanpak van ook hun European Operations Center. Tijdens de rondleiding heb ik mogen ervaren hoe zij alle medewerkers op de werkvloer en diverse partners betrekken om na te denken hoe zij de maar liefst 15.000 ziekenhuizen en klinieken in Europa en zelfs daarbuiten, binnen 24 uur het beste kunnen bedienen en bereiken met levering van medtech apparatuur en met oplossingen voor ruim 70 aandoeningen.

Bezoek Medtronic

Patiënt staat altijd centraal

Het is mooi te zien hoe Sr Country Director BeNeLux, Henk Westendorp, en  Sr. Director Supply Chain Planning  Ronald Schneidenberg mij hebben meegenomen in hun ambitie om vanuit elk hun rol, in partnerschap met zorginstellingen patiënten in Nederland en Europa, op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Ook tijdens oorlogen en crisissen in verschillende landen. De patiënt staat altijd centraal bij ze.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten