arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

VDL laat vrachtwagens op waterstof rijden

26 mei 2023
Waterstof vrachtwagen

Toyota Motor Europe (TME) heeft zijn krachten gebundeld met VDL Special Vehicles om met behulp van Toyota's brandstofceltechnologie door te breken op de markt van zero-emissie zware waterstoftrucks in Europa. Met deze vrachtwagens wil Toyota zijn eigen langeafstandstransport van componenten, voertuigen en serviceonderdelen koolstofvrij maken.

Toyota ziet een grote kans in het gebruik van waterstofvrachtwagens om zijn logistieke routes koolstofvrij te maken. De lagere massa van waterstofsystemen maakt namelijk een zwaarder laadvermogen mogelijk en het snel bijtanken van waterstof is belangrijk voor transport met een hoge bezettingsgraad. Daarnaast kan waterstof een vrachtwagen even snel bijtanken als diesel en de gebruikspatronen van vrachtwagens met hun vraag naar grotere hoeveelheden waterstof positioneren hen als belangrijke bijdragers in de ontwikkeling van duurzame infrastructuren rond belangrijke routes.

Zero-emissie toekomst

Hans Bekkers, commercieel directeur VDL Special Vehicles: "VDL Special Vehicles gelooft in een zero-emissie toekomst voor middelzware en zware on- & offroad machines. We zijn dan ook bijzonder trots op de samenwerking met Toyota Motor Europe in dit innovatieve technologieproject, waarmee we onze activiteiten op het gebied van waterstofaandrijflijnen kunnen uitbreiden."

VDL Special Vehicles gaat tegen de zomer van 2023 de eerste brandstofceltruck bouwen, gevolgd door meer voertuigen die in de herfst van 2023 worden geproduceerd en beoordeeld op logistieke TME-routes.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten