arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

VDL Nedcar gaat de nieuwe MINI Countryman produceren

26 oktober 2016

VDL Groep en BMW Group hebben bekendgemaakt dat VDL Nedcar naast de MINI 3-deurs en de MINI Cabrio een derde model voor BMW Group gaat produceren. Vooralsnog wordt de MINI Countryman alleen bij VDL Nedcar geproduceerd. In de toekomst zal er ook een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie van dit model in Born worden gebouwd.

Na de productiestart van de MINI 3-deurs midden 2014 en de MINI Cabrio eind 2015 zal vanaf volgende week ook de MINI Countryman gebouwd worden in opdracht van BMW Group. Dit jaar rollen er dus al MINI Countrymans van de band in Born. In de toekomst zal er ook een PHEV versie verkrijgbaar zijn, die tevens bij VDL Nedcar geproduceerd zal worden. Dit is voor VDL Nedcar de eerste keer dat ze een hybride auto gaan produceren.

VDL Nedcar is trots op de toewijzing van dit derde MINI model. Het is in de geschiedenis van het bedrijf het 22e model dat geïntroduceerd wordt. De voorbereidingen voor de productie verlopen volgens planning. De komst van de MINI Countryman brengt extra werkgelegenheid voor zo’n 1.200 nieuwe medewerkers met zich mee. VDL Nedcar zal hierdoor dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst. VDL heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group.

Foto: MINI Countryman
MINI Countryman

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten