arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

VitalFluid en bliksemwater, leren van de natuur

11 februari 2022
Bliksem

Bliksemwater en de toekomst van land- en tuinbouw stond op 10 februari centraal in het programma 'Eyeopeners' van BNR Nieuwsradio.

Bliksemwater-apparaat

In 2016 kwam VitalFluid als Technostarter-lid bij de FME-familie. De potentie van het door hen ontwikkelde Bliksemwater-apparaat, toen nog in een laboratoriumopstelling, was al snel duidelijk. 

Maar hoe breng je een dergelijk systeem succesvol op de markt? Dat was de centrale vraag tijdens de voor VitalFluid georganiseerde FME Innovation Tuesday in 2016, waarop CEO Paul Leenders in 2020, ruim vier jaar later, terugblikte.

Nu, weer twee jaar later, werken er 30 mensen bij VitalFluid en hebben ze de internationale markt aangeboord voor Bliksemwater voor de biologische tuinbouw. FME-lid VDL en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij hebben recent € 2 miljoen geïnvesteerd in het veelbelovende bedrijf.

Zowel VitalFluid als VDL zijn beiden vertegenwoordigd in NXTGEN HIGHTECH, het programma om hightech-ontwikkelingen voor onder andere de agrifood sector aan te jagen en te versnellen.

BNR-podcast over bliksemwater

Dit alles was aanleiding voor BNR Nieuwsradio om Paul Leenders, Jim van Ruijven (WUR) en Marcel van Haren (Programmamanager Landbouw, Water & Voedsel bij FME) uit te nodigen bij het programma ‘Eyeopeners’. In het gesprek werd gekeken naar de kansen van bliksemwater, maar ook werd door Marcel een doorkijk gegeven naar de uitdagingen en ontwikkelingen in de agrifood sector. Technologie en natuur gaan in de toekomst veel meer 'samenwerken’ om zo een toekomstbestendige voedselvoorziening te waarborgen. 

BELUISTER DE PODCAST VAN BNR EYEOPENERS over bliksemwater

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten