arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Voor de glimlach van de patiënt

21 juli 2023
SmileCloud

"Hoe ziet het eruit als de behandeling klaar is?" Een logische vraag van de patiënt in de stoel van een tandheelkundige professional, zeker als het om cosmetische ingrepen gaat. Maar voor die professional ook een moeilijke vraag om te beantwoorden. Kunstmatige intelligentie biedt uitkomst.

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie kan de tandheelkunde op veel gebieden efficiënter en nauwkeuriger maken. Een van die gebieden is het ontwerpen van de glimlach van de patiënt. Die patiënt wil graag vooraf weten welk beeld die glimlacht zal bieden als een (cosmetische) ingreep aan het gebit voltooid is. De Straumann Groep biedt hiervoor met Smilecloud een even praktische als efficiënte oplossing.

Smilecloud

Smilecloud is een online samenwerkingsplatform dat tandheelkundige professionals in staat stelt om virtuele modellen voor die glimlach te ontwerpen voor patiënten. Het platform wordt ondersteund door kunstmatige intelligentie en driedimensionale biometrische bibliotheken om het best mogelijke resultaat voor patiënten te bereiken.

“Softwareoplossingen gaan een steeds grotere rol spelen in de tandheelkundige praktijk en dat is een zeer interessante ontwikkeling."

Een foto van de patiënt vormt de basis om met kunstmatige intelligentie in samenspraak tussen tandarts en patiënt tot de gewenste aanpassing van het gebit te komen. De patiënt kan dus in een virtuele mock-up vooraf exact zien wat het eindresultaat van de behandeling zal worden, zodat die zeker weet dat het in overeenstemming is met zijn of haar wens.

Communicatie met patiënt vereenvoudigen

Tandarts-implantoloog Ismael el Youbari van Dental Clinics vertelt: “Softwareoplossingen gaan een steeds grotere rol spelen in de tandheelkundige praktijk en dat is een zeer interessante ontwikkeling. Het mooie van Smilecloud is dat het is ontwikkeld vanuit de behoefte om de communicatie met de patiënt te vereenvoudigen bij ingewikkelde behandelplannen, zoals cosmetische verrichtingen. Zonder deze toepassing moet je bijna grafisch ontwerper zijn om voor de patiënt te kunnen visualiseren wat het resultaat van de behandeling zal zijn. Dat is echt heel tijdrovend en Smilecloud vereenvoudigt dit proces van een paar uur naar een paar minuten. Gelet op de beperkte tijd die we als zorgaanbieders tot onze beschikking hebben en de wens het beste te bieden voor de patiënt echt een belangrijke verbetering. Het helpt in de communicatie met de patiënt, maar ook met de collega’s die een rol spelen in het multidisciplinair behandelplan. Het is een platform waarin iedereen bij elkaar komt om het behandelplan voor de patiënt te bespreken en ook precies zoals afgesproken uit te voeren.”

"Smilecloud vereenvoudigt dit proces van een paar uur naar een paar minuten."

De oplossing Smilecloud zorgt ervoor dat de patiënt onderdeel wordt van het behandelplan en dat de communicatie tussen de behandelend tandarts, de verwijzend tandarts en het laboratorium wordt vereenvoudigd. Samen zorgen zij ervoor dat de patiënt aan de stoel een realistisch beeld krijgt van het resultaat van de behandeling.

 

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten