arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Ons aanbod

Technologie verlicht

FME biedt je de tools om succesvol te ondernemen en te excelleren. Om FME-leden te helpen bij ontwikkeling en het verzilveren van kansen, levert FME waardevolle producten en diensten. Maak gebruik van de kennis van onze specialisten, neem deel aan activiteiten en netwerkbijeenkomsten en het verdere FME-aanbod en ontdek hoe deze producten en diensten kunnen bijdragen aan het optimaal benutten van jouw businesskansen.

Praktisch advies vertaald naar producten en diensten

Problemen, uitdagingen en kansen van de ondernemers zijn door FME vertaald naar diensten en producten ter ondersteuning van de leden. De FME-adviseurs helpen de leden graag op weg bij al hun ondernemersvraagstukken. Of het nu gaat om innovatievragen, fusies en reorganisaties en complexe vragen op gebied van HR-management, als om het implementeren van smart working binnen de organisatie en het verwerven van subsidies. FME-leden kunnen voor juridisch advies bovendien de hulp inschakelen van de FME-advocaten. Met FME Ledenvoordeel profiteer je van hoge kortingen en gunstige condities door collectieve inkoopcontracten met ruim 50 leveranciers.

Overzicht producten en diensten
Flat

Bevorderen van ondernemersklimaat

Of het nu gaat om innovatievraagstukken of arbeidsmarkt en scholing, FME zet zich in voor een sterke, wendbare sector. Op alle voor het bedrijfsleven belangrijke thema’s behartigt FME de belangen van haar leden in zowel Den Haag als Brussel. Lees meer over onze standpunten.

FME wil technologie optimaal inzetten als oplossing voor maatschappelijke uitdagingen en voor meer welzijn en welvaart van ons allemaal. De ambities zijn vertaald in de FME-formatie-inzet 2023

Naast actieve lobby voert FME onderzoeken uit, organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten en klankbordgroepen en komen we met oplossingen voor vraagstukken die ondernemers raken. We kunnen dit niet zonder inbreng van en samenwerking met onze leden. 

Naar onze Agenda
Maakindustrie

Stimuleren en bevorderen van innovatie

Innovatie en succesvol ondernemen gaan hand in hand. Innovatieve technologie en digitalisering spelen een steeds grotere rol bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Innoveren is niet voor niets een van de sleutelwoorden binnen het FME-producten- en dienstenportfolio. Door onder andere samenwerking te stimuleren via de FME-clusters en verbinding in de regio’s aan te jagen. FME geeft je de juiste tools in handen om innovatie te stimuleren en te versnellen. FME heeft onder andere het FME platform AI for Industry opgericht en speelt een belangrijke rol binnen het Smart Industry Platform.

Uiteraard kan FME je ook ondersteunen bij het verwerven van subsidies c.q. het maken van financierbare businesscases van je innovatieplannen en -ideeën.

Innovatie

Informatie, rapportages en benchmarkonderzoeken

Optimale besluitvorming valt of staat met het in handen hebben van de juiste informatie. Meer en meer vormt data de basis voor het optimaliseren van de bedrijfsvoerings- en andere processen binnen de ondernemingen. FME Market & Data Analytics biedt marktinformatie en benchmarks over de technologische industrie. Als lid van FME heb je toegang tot dashboards waar je per onderwerp de marktinformatie en benchmarks terug kunt vinden. Klik rechts op Mijn FME voor het overzicht van deze tools voor FME-leden.

iPad

Webshop

Bestel en download publicaties in onze webshop.

FME heeft een breed scala aan handige publicaties. Publicaties die je verder helpen. Van Algemene Voorwaarden en modelcontracten tot handboeken en handleidingen. Ben je FME-lid, dan krijg je bovendien korting op de publicaties. En bepaalde publicaties zijn helemaal exclusief voor FME-leden.

Ga naar de webshop
Informatie

Ondersteuning bij internationaal ondernemen

Nederlandse technologiebedrijven hebben internationaal een toppositie als het gaat om vraagstukken op gebied van energie, zorg, voedsel en gebouwde omgeving. FME helpt je om internationale kansen te verzilveren. Vanuit de clusters brengen we de kansen in het buitenland in kaart. We bieden ondersteuning bij exportmogelijkheden en via de lobby in Brussel streven we een optimaal internationaal ondernemingsklimaat na.

Onze adviseurs kunnen je helpen met bijvoorbeeld marktinformatie, juridische vraagstukken en het verwerven subsidies. Daarnaast organiseert FME diverse inkomende en uitgaande missies naar focuslanden, internationale beursdeelnames en bijeenkomsten. Als ondernemer kun je zo op laagdrempelige wijze potentiële nieuwe markten en businesskansen verkennen.

Als lid van FME heb je toegang tot alle content onder Kennis en Advies waar je binnen het onderwerp Ondernemen meer informatie kunt vinden.

Naar Kennis & Advies | Internationaal
Snelweg

FME College

Binnen FME College bieden we een breed scala aan trainingen en workshops aan op diverse onderwerpen, thema’s en niveaus, gericht op zowel de ondernemer zelf als de medewerker op de werkvloer. Als FME-lid heb je exclusief toegang tot deze trainingen tegen ledentarief.

Bekijk de trainingen en workshops van FME College
Geslaagd

Lid worden

Het FME-lidmaatschap biedt zoals je ziet veel voordelen voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de groei van jouw onderneming. De basis daarvoor wordt gevormd door het krachtige netwerk van 2.200 lidbedrijven in de technologische industrie: technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki), grote industrie en multinationals. Wil je ook gebruik maken van de vele voordelen van het FME lidmaatschap?

Word lid

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten