NXTGEN HIGHTECH Handsfree Agrifood: Handsfree Open Teelt, Veeteelt en Boomgaard

NXTGEN Hightech

Het doel van dit Innovatiepakket binnen NXTGEN HIGHTECH Handsfree Agrifood is om duurzame landbouw te bevorderen door nieuwe technologieën samen te voegen. Deze innovaties ondersteunen arbeidsefficiëntie, vakmanschap en duurzaamheid in open teelten, veeteelt en fruitteelt. Het project streeft naar autonome systemen die repetitieve arbeid vervangen, het management ondersteunen en real-time inzichten bieden. Met Nederland als leider in landbouwtechnologie, beoogt dit pakket een bloeiende, duurzame toekomst voor landbouw en voedselproductie wereldwijd.

De volgende Use Cases vallen onder dit Innovatiepakket:

Use Case 1: Full Autonomy Enabling Systems

Autonomie op en rond het melkveebedrijf
Betrokken koplopers: AGXEED, Lely, Sieplo, Troliet Feeding Technology en Wageningen University & Research.

Use case 2: Plasma4Agrifood

Plasmatechnologie voor duurzame voedselproductie
Betrokken koplopers: Blue Plasma, VitalFluid, N2 Applied, TU Eindhoven en Agrifirm.

Use Case 3: E-Tractor

Ontwikkeling van een autonoom, elektrisch aangedreven platform inzetbaar in de open teelt. Betrokken koplopers: Vantage, evers, Straver, Novifarm, Reesink Agri, Kamps de Wilde, Van der Woerd.

Use Case 4: Pixelfarming Robotics

Agro robots voor het wereldwijde Agritech internetwerk van en voor autonome farmers ten behoeve van handsfree voedselproductie. Betrokken koplopers: Pixelfarming Robotics, Robot Unie, Lenders Peeters, Dogterom, Huiberts, Vaalburg, Robot Unie.

Use Case 5: Appelpluk Robot

Ontwikkelen van een robot die geschikt is om automatisch appels te plukken in boomgaarden, ook geschikt om automatisch te snoeien. Deelnemende koplopers: Munckhof, Riwo, Saxion Univerisiteit, Fontys, Wageningen University en Research.

Use Case 6: Handsfree Autonoom Oogsten Vollegrondsgroente

Ontwikkelen van autonome oogst voor vollegrondsgroente met aandacht voor broccoli en erwten. Deelnemende Koplopers: OXBO, Automated Harvesting Solutions Europe, TEC 4M en Wageningen University & Research

Use Case 7: Handsfree Orchards

Autonoom beheer van boomgaarden. Deelnemende koplopers: Agromanager, Wageningen University & Research, One Planet, Aurea Imaging & Delphy

Use Case 8: Hollandse Data Linie

De Hollandse Datalinie organiseert een boeren data-hub, dat informatiehuis landbouw genoemd wordt, dat zorgt voor opslag, toegang en zeggenschap van bedrijfseigen data. Zodat ook de boer baat heeft bij de digitalisering. Deelnemende koplopers: Bio Scope, Akkerweb, boakkerbouw, KPN LoT, VAA Data works, LTO bedrijven, LTO Noord, Boer&Data en Wageningen University & research.

Use Case 9: Towerd Imaging Sensors

De benadering omvat het gebruik van torens voor monitoring, multi/hyperspectrale camera’s, data-adaptieve gewasmodellen en timelapse video's om het agronomisch beheer te verbeteren. Deelnemende koplopers: AeuroVision, Yookr, KNVB en Wageningen University & Research.

Meer use cases binnen NXTGEN HIGHTECH Handsfree Agrifood

Ontdek NXTGEN HIGHTECH: Pionierschap in innovatie