arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Groene waterstof uit zoet en zout water

17 april 2019

Blue Energy is een nieuwe, schone technologie, die het verschil in zoutconcentratie tussen twee waterstromen benut voor de productie van CO2-vrije, schone en duurzame energie: waterstof of elektriciteit. Geen hoge installaties, geen horizonvervuiling en zeer lage milieu-impact.

Blue Energy – ontwikkeld door REDstack BV - biedt flexibiliteit en continuïteit in deze beide energieleveranties: het levert 24/7 (baseload) energie en kan zeer snel op- en afgeschakeld worden (peak-shaving). Blue Energy levert óf CO2-vrije elektriciteit óf - in één directe productieslag - groene waterstof.

Blue Energy Demo

Met de kennis en ervaring, opgedaan met de succesvolle proefinstallatie op de Afsluitdijk, wordt nu een Blue Energy Demo voorbereid. Deze kleine, maar complete installatie is geprojecteerd in Katwijk (Zuid-Holland). Het is de eerste Blue Energy installatie ter wereld met eindgebruikers van de energie.

De potentie is groot. Circa 13% van het elektriciteitsgebruik (zo’n 1.750 MW) in Nederland kan worden gewonnen met Blue Energy, 11% van het wereldwijd gebruik. De potentie voor waterstofproductie in Nederland bedraagt zo’n 1,6 miljard Nm3 waterstof.

REDstack

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten