arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Lancering FME-cybertool: Samen Digitaal Veilig

4 oktober 2022
Samen Digitaal Veilig

De bedrijfsvoering van bedrijven in de technologische sector vindt meer en meer digitaal plaats. Cybercriminaliteit vormt de grootste bedreiging voor de continuïteit van deze bedrijven. Onderzoek toont zelfs aan dat de technologische industrie in 2021 voor het eerst meer werd aangevallen dan enige andere sector. Het is voor technologiebedrijven daarom belangrijker dan ooit om zichzelf goed te beveiligen.

Vergroten cyberweerbaarheid techsector

FME helpt lidbedrijven op weg om hun cyberweerbaarheid te vergroten. Daarom hebben we vandaag de tool ‘Samen Digitaal Veilig’ gelanceerd. Deze tool biedt FME-leden kosteloos een concreet handelingsperspectief om zo aan de slag te gaan om hun cyberweerbaarheid te verhogen.

Via de online tool worden medewerkers via korte opleidingsvideo’s en vragen getraind in digitale veiligheid. Via een automatische uitvraag zie je ook of je IT-leverancier de zaken goed heeft geregeld. En na het invullen van een veiligheidsscan komen alle resultaten en voortgang van je organisatie, leveranciers en medewerkers overzichtelijk in één handig veiligheids-dashboard te staan.

Samen Digitaal Veilig
Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland), Theo Henrar (voorzitter FME) en Daan Hoogendijk (voorzitter IVBB) onderteken de Samen Digitaal Veilig samenwerkingsovereenkomst

Samen Digitaal Veilig

De tool Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland. FME is met hen een samenwerking aangegaan om ondernemers te helpen om veilig digitaal te werken. 

Aan de slag met cyberveiligheid in jouw bedrijf 

Tijdens een webinar op 20 oktober geven we FME-leden informatie en tools om direct aan de slag te gaan met de cyberveiligheid van hun bedrijf.

Meld je aan voor het webinar

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten